Карітас подарував сучасний рентген-апарат Чернівецькій обласній дитячій лікарні

Новий рентген-апарат, що благодійники придбали для Чернівецької обласної дитячої лікарні, має компактні розміри та унікальну систему позиціонування. При своїй вазі в близько 140 кг мобільний рентген DM-100MR вузький по ширині (близько 0,5 м) і має великі основні колеса, що дозволяє з легкістю маневрувати всередині лікарні.

8 травня 2020 року, до Чернівецької обласної дитячої лікарні благодійники з Карітасу передали сучасний портативний рентген-апарат в межах реалізації акції «Червоне-Біле-Червоне». Перед передачею, медичне устаткування освятили.

Акція «Червоне-Біле-Червоне» покликана надати медичним установам Чернівецької області найнеобхідніші засоби для подолання кризи, спричиненої COVID-19. Координує проєкт Посольство Австрії в Україні разом із Торговим відділом установи та Карітасом Австрії.

На заході були присутні:

Дзвінка Чайківська – Генеральний Секретар Карітасу України

Владика Йосафат Мощич – єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ

о. Сергій Триф’як – директор Карітасу Коломия

о. Василь Гасинець – директор Карітасу Чернівецької єпархії УГКЦ

Анатолій Козак – програмний директор Карітасу України

«Це благодійна допомога від міжнародних організацій, які працюють тут в Україні. Звичайно,  маючи обладнання, ми можемо зробити дуже багато, але головне – це лікарі, їх щоденні зусилля та тяжка праця. Ми переконані, що наші лікарі, наші фахівці-медики – найкращі в світі. Адже працювати без такого захисту та устаткування, яке має весь сучасний світ – набагато складніше. Бажаю міцного здоров’я лікарям, їх пацієнтам та щоб це обладнання слугувало якомога довше», – сказала Дзвінка Чайківська під час передачі обладнання.

Наразі в інфекційному відділенні інтенсивної терапії є двоє діток у вкрай важкому стані, каже лікар Чернівецької обласної дитячої лікарні. А тому нове обладнання стане в нагоді вже сьогодні. Обійшлося таке обладнання в 21 тисячу євро.

Благодійний фонд Карітас України і раніше долучався до допомоги медзакладам області. Так, на початку пандемії забезпечували переважно засобами захисту.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини