Грошова допомога

Грошова допомога: надано майже 170 тис послуг

· Надання багатоцільової грошової допомоги в розмірі 3 600 грн протягом 3 місяців;

· Надання стабілізаційної грошової допомоги 3 600 грн протягом 6 місяців.

Характер гуманітарного реагування в різних регіонах України дещо відрізняється, відповідно до потреб людей.

Наприклад: на сході України осередки Карітасу залучені до евакуації людей із районів наближених до зони активних бойових дій або постійних обстрілів. Звідси людей доправляють у прихистки на заході України. Також на сході України активно діють виїзні мобільні групи, які доставляють продуктові та гігієнічні набори, питну воду у містечка і села, наближені до зони активних бойові дії, які вже майже рік без світла, води, газу. Також беремо участь у відновленні житла, яке було пошкоджене внаслідок ракетних обстрілів. На заході України, де перебуває велика кількість ВПО, Карітас облаштовує прихистки та забезпечує їх всім необхідним.

З середини 2022 року Карітас почав помічати відносну стабілізацію гуманітарної ситуації в певних частинах України і це означало, що можна поступово переходити від екстреного реагування на гостру гуманітарну кризу до стабілізаційної допомоги, щоб підтримати людей, які намагаються знайти собі нове місце у нових умовах, підтримати людей в їхньому бажанні жити і рухатися далі, незважаючи на жахливі речі, які їм довелося бачити і пережити. Тому був запущений процес максимального інтегрування гуманітарних видів допомоги, розвиткових програм і соціальних послуг.

Наголошуємо: види і об’єми допомоги, яка надається окремими осередками мережі Карітас України можуть відрізнятися або ж взагалі не надаватися. Це стосується грошової допомоги на оренду житла, багатоцільової грошової допомоги, грошової допомоги на відновлення пошкодженого житла, компенсацію комунальних послуг і закупівлю паливних матеріалів. Також може відрізнятися вміст продуктових та гігієнічних наборів.

Така відмінність пов’язана з тим, що в окремих осередках можуть реалізовуватися різні гуманітарні проекти, які фінансуються різними донорами.