Освіта не може чекати

«ОСВІТА НЕ МОЖЕ ЧЕКАТИ. Психосоціальна підтримка учнів, батьків/опікунів та вчителів під час кризи в Україні»

Донор: UNICEF Ukraine

Мета: Сприяти покращенню добробуту та зміцненню стійкості місцевих громад у цільових регіонах, які постраждали від війни, для підтримки основних послуг для дітей. Створити більш сприятливе навчальне середовище в освітніх закладах і надати інформацію всім учасникам навчального процесу про те, як підтримувати себе та інших у стресових обставинах.

Географія: 36 громад у Київській, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Львівській, Полтавській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях.

Цільові групи: діти та підлітки, як місцеві, так і вимушено переселені, їхні батьки/піклувальники та вчителі.

Охоплення: 40 садочків – понад 2260 дітей, 24 школи – понад 2030 дітей.

«Школа гуртує батьків, вчителів та громаду в єдиній цілі: виховання та захист дітей. Тож Карітас прагне підтримати школу в складний час війни, як ключове середовище розвитку та формування особистості дитини», – розповідає про проєкт очільниця програм для дітей та молоді Карітасу України Зоряна Лукавецька

В рамках проєкту облаштовано навчальні кімнати у Дитячих центрах Карітас, впроваджено програму психосоціальної підтримки школярів та неформального навчання життєвим навичкам у навчальних закладах, впроваджено програму дошкільного навчання через ігрові методики для дітей, які не покриті дошкільною освітою.

В кожній школі два соціальні педагоги проводять з дітьми структуровані заняття по стресостійкості за методикою «Безпечний простір», розробленою Центром психічного здоров’я і психосоціального супроводу Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) та затвердженою грифом Міністерства освіти та науки України.

«Друга частина їхньої роботи – це дозвілля і створення сприятливого середовища для дітей та проведення різних інтеграційних активностей, для того щоб дітям було приємно навчатися в школі», – перераховує Зоряна Лукавецька.

Програма роботи в дошкільних групах раннього розвитку дітей від 3 до 8 років на базі парафіяльних громад, бібліотек та інших осередків передбачає навчання через гру. Залучаються також діти до 8 років, оскільки є такі, які через певні обставини не пішли у школу, в перший клас, але потребують інтеграції.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Та оберіть цільове призначення платежу. Дякуємо!