Мережа Карітасу допомагає людям, які постраждали від російської агресії

Всі місцеві організації Карітасу, крім тих регіонів, де ведуться активні бойові дії, працюють, щоб надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям з вразливих категорій. Наші працівники готові надати допомогу та підтримку потребуючим:

Карітас Київ працює на прийом та роздачу гуманітарної допомоги, а також надає підтримку медичним закладам, зокрема мийні засоби, засоби особистої гігієни.

Контактна інформація: +380 50 380 99 83, +380 981 89 35 15

Карітас Львів надає харчування та гуманітарну допомогу для ВПО.

Контактна інформація: +380 66 606 54 50

Карітас Дрогобич працює в таких напрямках: видача гуманітарної допомоги, де можна отримати продукти, засоби гігієни, одяг; отримання, сортування та розподіл гуманітарної допомоги на місці та в регіоні; організація відправлень хворих осіб за кордон; безкоштовне надання місця проживання для внутрішньо переміщених осіб; на кордоні надають гуманітарну допомогу потребуючим; харчування для ВПО; психологічна підтримка постраждалих на війні дітей та підлітків; безкоштовна медична допомога та ліки у медичному центрі при Карітасі

Контактна інформація: +38 067 454 48 85 – Карітас СДЄ УГКЦ, +38 068 168 76 95 – рецепція Медичного центру

Карітас Стрий працює як точка зупинки для транзитних ВПО. Надаються продуктові і гігієнічні набори, вода та гуманітарна допомога. Психологічна допомога та розвиваючі заняття для дітей.

Контактна інформація: +380 93 545 28 47

Карітас Радехів надає продуктові та гігієнічні набори, спеціалізовані набори для немовлят та людей з обмеженими можливостями, а також психологічну та правову допомогу.

Контактна інформація: +38 099 073 90 15

Карітас Жовква працює як точка зупинки для транзитних ВПО, організовує місце тимчасового проживання, також надає продукти харчування, гігієнічні набори, дитячі продукти та гігієну, постіль, пледи, одяг та взуття для дітей та дорослих.

Контактна інформація: +38 096 050 59 69

Карітас Золочів працює на прийом та роздачу гуманітарної допомоги, а також надає продукти харчування, засоби гігієни, одяг для ВПО.

Контактна інформація: +38 096 258 48 81; +38 098 205 22 10

Карітас Борислав допомагає з поселенням, надає допомогу продуктами харчування та гігієнічними наборами, дитячим харчуванням, підгузниками для дітей та дорослих, постільною білизною, дитячими іграшками, одягом та взуттям для дітей та дорослих.

Контактна інформація: +380 67 374 08 79; +380 93 515 89 46

Карітас Броди надає прихисток для тимчасового проживання, продуктові та гігієнічні набори, набори для дітей та людей з особливими потребами. Також надає психологічну і правову допомогу. Забезпечує ВПО ліжками, матрацами та постільною білизною.

Контактна інформація +380 68 137 68 57

Карітас Підкамінь надає гуманітарну допомоги у вигляді продуктових та гігієнічних наборів, одягу, взуття, підгузків, дитячого харчування; послуги пральні/сушки; перукарські послуги; ремонт дрібного одягу; послуги з адвокації та консультування; психологічна підтримка дітей та дорослих.
Контактна інформація: +38 096 006 94 32

Карітас Тернопіль надає тимчасовий притулок та харчування, продуктові та гігієнічні набори, одяг та взуття, постільну білизну, та рушники. За потреби, надаємо в користування дитячі візочки, манежі, ходунки, столики для годування, тощо. Працює благодійна їдальня для підопічних Карітасу. Послуги Домашньої опіки для ВПО.

Контактна інформація: +380 35 252 36 84; +380 68 949 2949

Карітас Чортків надає прихисток для тимчасового проживання, продуктові та гігієнічні набори, питну воду, психологічну і правову допомогу. За потреби одяг та взуття, дитяче харчування і ліки.

Контактна інформація +3 068 269 30 57

Карітас Бучач надає прихисток для тимчасового проживання та харчування, продуктові та гігієнічні набори, питну воду для внутрішньо переміщених осіб. Психологічна та інформативна допомога, розвиваючі заняття для дітей.

Контактна інформація: +38 098 056 1722

Карітас Івано-Франківськ надає допомогу продуктовими та гігієнічними наборами, дитячим харчуванням, підгузками (дорослими та дитячими). В благодійній їдальні відбувається видача гарячих обідів як для переселенців, так і для місцевих мешканців, що опинилися в складних життєвих обставинах. Дитячий центр працює з дітками віком від 3 до 18 років, діють волонтерські ініціативи для молоді. Надається психологічна, юридична допомога, прийом здійснюють кейc-менеджери. Послуги домашньої опіки для ВПО, а також видача спеціалізованого обладнання в користування (візочки, функціональні ліжка, милиці та ін). Здійснюється видача грошових грантів для оренди житла ВПО.

Контактна інформація: +380 96 309 8598; +380 66 557 0293

Карітас Коломия організував місця для тимчасового проживання, а також  організовує харчування та гуманітарну допомогу одягом, побутовими речами, продуктами та засобами гігієни.

Контактна інформація +380 67 342 94 99, +380 67 825 35 08

Карітас Надвірна облаштував місця для тимчасового проживання, а також організовує харчування та надає гуманітарну допомогу одягом, продуктовими наборами та засобами гігієни.

Контактна інформація: +380 93 306 18 63, +380 67 799 79 25

Карітас Чернівці надає продуктові та гігієнічні набори та здійснює оплату медичних рецептів та купівлі побутової техніки за адресою вул. Коломийська, 1 м, займається з дітьми у просторі, дружньому до дитини (вул. Героїв Майдану, 109 а); підтримує самотніх матерів, які перебувають у складних життєвих обставинах (реалізується на базі ОКУ «Соціальний центр матері та дитини»).

Контактна інформація: +380 95 021 34 03

Карітас Волинь (м. Нововолинськ) надає допомогу з тимчасового проживання, гуманітарну допомогу (продуктові та гігієнічні набори, постіль, одяг). Благодійна їдальня готує гарячі обіди (працює в посиленому режимі).

Контактна інформація: +380 067 886 85 38

Карітас Житомир

Карітас Житомир у приміщенні греко-католицької церкви на вулиці Шевченка, 111 обладнав тимчасове укриття, також надаються продукти харчування, гігієнічні набори, дитяче харчування, іграшки, одяг та взуття для дорослих та дітей. Психологічний та юридичний супровід для ВПО. Для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб діє Колективний центр за адресою м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 62.

Контактна інформація: +38 096 333 90 37, +38 093 728 24 02

Карітас Хмельницький надає послуги прийому (надання приміщення для тимчасового перебування, забезпечення продуктами, засобами гігієни, перенаправлення до місць ночівлі). Також працює Служба перевезення, втому числі людей з інвалідністю, засобами соціального таксі; Центр харчування; Простір, дружній для дитини, в першу чергу для дітей з інвалідністю.

Контактна інформація: +38 067 557 21 28

Карітас Одеса надає для евакуйованих осіб екстрену грошову допомогу, послуги кейс-менеджменту, гуманітарні набори (продукти харчування, підгузки, дитяче харчування тощо), робота центру для дітей і батьків, консультації психолога, консультації з протидії торгівлі людьми.

Контактна інформація: +380 48 704-00-45

Карітас Полтава надає екстрену грошову та гуманітарну допомогу (продуктові та гігієнічні набори, медикаменти, дитяче харчування) ВПО. Гранти для сімей ВПО з соціально уразливих груп для оренди житла. Консультування з юридичних питань, надає психологічну допомогу дорослим і дітям ВПО, забезпечує роботу простору дружнього до дітей, облаштовує місця тимчасового проживання ВПО на території Полтавської області необхідною технікою і речами. Працюють мобільні групи з надання фінансової підтримки на території громад Полтавської області.

Контактна інформація: +38 050 888 70 27, +38 050 888 70 29, +38 050 187 77 80

Карітас Запоріжжя надає гуманітарну допомогу у вигляді одягу, гігієнічних, продуктових, санітарних та дитячих наборів; пропонує юридичну та психологічну підтримку ВПО; організовує роботу дитячого центру; забезпечує місця компактного проживання ВПО необхідними речами (техніка, постільна білизна, вода, продукти харчування).

Контактна інформація: +380 50 322 46 00

Карітас Донецьк у Дніпрі надає тимчасовий прихисток (1-2 доби) – спальні місця, душові, кухня, безпечний простір для дітей. Організовано гаряче харчування. Бронювання місць за телефоном +380 66 340 02 10. Надається гуманітарну допомогу ВПО, у вигляді продуктових та гігієнічних наборів, дитяче харчування та підгузки. Пропонується психологічна та юридична підтримка.

Контактна інформація: +380 98 665 73 88, +380 95 459 55 20

Карітас Кам’янське надає допомогу продуктовими та гігієнічними наборами, речами побуту, які нам приносять місцеві мешканці та благодійники. Це, переважно, різноманітний посуд. Також надаємо дитяче харчування та підгузки (в тому числі і для дорослих). Двічі на тиждень у нас працює польова кухня, яка забезпечує обідами не тільки переселенців, а й місцевих мешканців у складних життєвих обставинах. Надаємо психологічну допомогу дітям та дорослим. Працює дитячий центр для дітей від 7 до 14 років.

Контактна інформація: +38 068 175 78 08, +38 050 081 00 69

Карітас Краматорськ працює в сферах – гуманітарна допомога в Червоноградському районі Львівської області люди з категоріями вразливості.
Контактні телефони +38 068 239 84 71, +38050 31 56 832
Фінансова допомога (Донецька область, підконтрольна територія) людям з критеріями вразливості: ВПО, багатодітні, самотні батьки, люди з інвалідністю тощо.
Загальна гаряча лінія фонду
+38 066 993 28 00, +38 093 725 6904

Карітас Харків надає гуманітарну допомогу для мешканців Харкова  та околиць у вигляді продуктів харчування , засобів гігієни та медикаментів , дитячого харчування та гігієни.

Контактна інформація: +38 050 104 03 99

Карітас Маріуполь надає допомогу у вигляді гігієнічних та продуктових наборів, дитячого харчування та засобів по догляду за дітьми до року. Безкоштовна психологічна та юридична допомога. Працює соціальний гардероб, дитячий центр, Домашня опіка. Надає допомогу шелтерам, громадам Донеччини та Запорізької області. Проводяться заходи спортивного, навчального та розважального характеру. Фонд працює у м. Запоріжжя.

Контактна інформація: +38 095 488 81 94  +38 098 971 17 03

Карітас Кривий Ріг надає допомогу внутрішньо переміщеним особам вразливих категорій з окупованих територій, що виїхали після 24-го лютого. В допомогу входить два набори: гігієнічний (в т.ч. памперси, дитяче харчування, засоби гігієни для літніх людей) та продуктовий.

Контактна інформація: +38 098 892 03 69

Карітас Ужгород надає гуманітарну допомогу у вигляді одягу, гігієнічних, продуктових, санітарних та дитячих наборів. Крім того пропонує психологічну підтримку ВПО; організовує роботу з дітьми. Організація забезпечує місця компактного проживання ВПО необхідними речами (техніка, постільна білизна, вода, продукти харчування).

Крім того з травня з ініціативи Карітас Ужгород працює проект Перша пральня-кав’ярня “Булька”, де вимушено переміщені особи можуть безоплатно отримати послуги з прання особистих речей та постільної білизни.

Контактна інформація: +38 093 662 62 00

Карітас Миколаїв надає допомогу впо, людям, що у різний спосіб постраждали від війни, та вразливим категоріям населення продуктами, дитячим харчуванням та гігієнічними наборами; працює з людьми по місту та області.

Контактна інформація +38 096 051 0439

Карітас Суми надає гуманітарну допомогу офіційним ВПО та особам, що постраждали від бойових дій (проживають в громадах, що входять до переліку таких, де тривають бойові дії). Також працює табір денного перебування для дітей від 7 до 14 років, гуртки дозвілля та арт-терапії для дітей та дорослих. Усім потребуючим надаються безкоштовні психологічні та юридичні консультації. Контактна інформація: +38 050 014 61 89

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/