Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 4-10.05.20

Карітас подарував сучасний рентген-апарат Чернівецькій обласній дитячій лікарні

8 травня 2020 року, до Чернівецької обласної дитячої лікарні благодійники з Карітасу передали сучасний портативний рентген-апарат в межах реалізації акції «Червоне-Біле-Червоне». Перед передачею, медичне устаткування освятили.

Акція «Червоне-Біле-Червоне» покликана надати медичним установам Чернівецької області найнеобхідніші засоби для подолання кризи, спричиненої COVID-19. Координує проєкт Посольство Австрії в Україні разом із Торговим відділом установи та Карітасом Австрії.

Відео про передачу апарата: https://www.youtube.com/watch?v=Y4b0GtPORSM

Працівники Карітасу Запоріжжя здійснили виїзд до м. Красногорівка, Мар’їнського району

Завдяки співпраці з військово–цивільною адміністрацією м. Красногорівка, соціальні працівники фонду виявили найбільш потребуючих літніх мешканців міста.

Всі бенефіціари, яким було надано продуктові набори — це найбільш уразлива категорія громадян, люди старше 75 років, переважна більшість з яких — ветерани Другої світової війни.

Робота мобільної команди здійснювалась з обов’язковим дотриманням попередньо розроблених протоколів безпеки.

Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19

Карітас України, за підтримки програми «U-LEAD з Європою», розпочинає новий проект «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19». 

Для підсилення спроможності ОТГ в цьому напрямку в проекті заплановано декілька активностей: 

– дистрибуція наборів для працівників медичних установ, що розташовані в об’єднаних громадах;

– пошиття і розповсюдження масок для населення. Більш детальну інформацію ви можете знайти тут: https://caritas.ua/giz/

300 наборів «Щира допомога» передали потребуючим родинам в Києві

В межах реалізації програми “COVID-19/Щира допомога” Карітас Київ за ініціативи ГО “Дитячі обійми” та Анни Проскуріної разом із Українською Біржою Благодійності передав 300 продуктових наборів малозабезпеченим багатодітним сім’ям, неповним сім’ям та сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю.

Продуктові набори – це невеличкий, але суттєвий спосіб допомоги в нелегкий час пандемії та економічної кризи.

Проект «Щира допомога» триває. За новими ініціативами ви можете стежити на сторінці проекту https://www.dopomoga.space/ та на сторінці ГО в фейсбуці Громадська організація «Дитячі обійми».

Карітас Львів забезпечує потребуючих гарячими обідами в рамках програми «COVчег»

У рамках програми «COVчег» у співпраці зі Шпиталем ім. Митрополита Андрея Шептицького, Карітас Львів забезпечив комплексними обідами найбільш потребуючих.

Директор Карітасу Львова о. Андрій Сенейко та фахівець з наставництва о. Василь Тузяк розвезли і роздали 21 комплексний гарячий обід для стареньких одиноких, осіб з інвалідністю, багатодітних, лежачих потребуючих людей.

Завдяки благодійникам придбано апарат ШВЛ для Золочівської лікарні (відео)

Директор благодійного фонду «Карітас-Золочів УГКЦ» отець Михайло Сукмановський організував акцію по збору коштів на придбання апарату штучної вентиляції легень для Золочівської центральної районної лікарні, який є потрібний, особливо у час пандемії коронавірусу. Та закликав долучатися до акції Золочів’ян, благодійників, спонсорів.

4 травня 2020 року апарат штучної вентиляції легень було передано Золочівській лікарні. Медики оглянули апарат та висловили слова подяки усім, хто долучився.

Відео про передачу апарату: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=fSWoduevOc4&feature=emb_logo

Житомирська лікарня № 1 отримала благодійну допомогу від Карітасу Житомир

Директор Карітасу Житомир о. Віталій Сидорук передав КП “Лікарня №1” Житомирської міської ради 150 кг прального порошку (10 шт) на суму 4 396,40 грн. 

Медичні працівники висловили щиру вдячність за таку небайдужість. За їх словами, миючі засоби, антисептики, мило, пральні порошки — це предмети першої необхідності в умовах пандемії.

Команда БФ «Милосердя-Луганськ» роздала 60 гуманітарних наборів населенню буферної зони

Під час карантину, пов’язаному з поширенням COVID-19, БФ «Милосердя-Луганськ» продовжує допомагати людям похилого віку. Дякуючи допомозі Caritas Ukraine та Caritas Österreich були закуплені найнеобхідніші продукти харчування та миючі засоби. Підопічні проекту «Домашня опіка» отримали 60 наборів продуктів харчування та 60 наборів миючих засобів.

Фахівці Карітасу Маріуполь надали допомогу студентам-ВПО

Фахівці Простору Підтримки Карітасу Маріуполь продовжують надавати кризову допомогу людям, які опинились у важкій ситуації через карантин, у зв’язку з COVID-19.

На цей раз до цієї роботи приєднались фасилітатори – представники громади «Ідія» розповіли, що студентів ПДТУ (Приазовський Державний Технічний Університет), які мешкають в гуртожитку університету, спіткала справжня гуманітарна криза.

Багато студентів – ВПО, більшість з них переселенці з буферної зони, та єдине джерело їх доходу – це стипендія або соціальні виплати, які рідко коли перевищують 1500 гривень. До карантину їм, як могли, допомагали родичі, але багато українців лишились постійного заробітку, тому втратили можливість надсилати кошти своїм дітям.

Фахівці Простору Підтримки вирішили допомогти студентам, та надати продуктові набори, щоб на якийсь час закрити їх базові потреби.

«Турбота в 1 клік» – нова соціальна ініціатива в Тернополі

Не важливо, ким ми працюємо, за який футбольний клуб вболіваємо та що любимо на сніданок. Сьогодні, як ніколи, ми – люди одного міста та однієї країни, маємо бути єдині та ДОПОМАГАТИ разом!
Магазини МУЛЬТИMEDIA, спільно з мережею магазинів ТАЙСТРА та волонтерською організацією Карітас Тернопіль ініціювали соціальну акцію «Турбота в 1 клік». За 1 хвилину, Ви можете створити ДОБРО, допомогти людям, які опинились беззахисними у період карантину, це літні люди та малозабезпечені сім’ї з дітьми.
Детальніше про акцію читайте тут: https://cutt.ly/2yloAtC

В межах проекту “На відстані руки”, працівники Карітасу Тернопіль розвезли 30 продуктових наборів

Продукти розвезли найбільш потребуючим сім’ям проекту “Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю” та самотнім людям, які опинилися у скруті під час епідемії COVID 19.

“Ви знаєте діти, таки Бог мене чує, нині зранку я просила у Бога кусочок хліба… а тут дзвінок у двері…Бог дав мені набагато більше…Дякую, що незабуваєте таких як я… “- схлипуючи в телефону трубку, ділиться п. Євгенія

Дякуємо, усім хто організував та долучився до збору продуктів. Дякуємо волонтерам, які допомогли фасувати продуктові набори.

Карітас Жовква передав засоби індивідуального захисту місцевим мед.установам

Карітас Жовква за підтримкую МФ “Відродження” передали для Жовківської центральної лікарні, Куликівської М.П. КНП Жовківської ЦРЛ і Жовківського районного відділу ДУ “ЛОЛЦ МОЗУ” засоби індивідуального захисту (костюми, медичні маски, респіратори) і дезінфікуючі розчини для медичних працівників

  1. Засіб д/дезінфекції Жавель Клейд 300 табл. 1кг.-15 шт.
  2. Засіб для дезінфекції з дозатором 1 л – 9 шт.
  3. Комбінезони захисні – 100 шт.
  4. Маски медичні уп 50 шт – 10 шт.
  5. Респіратори FFP3 – 30 шт.
    Складаємо подяку МФ “Відродження” за допомогу для працівників медичних установ Жовківського району.

Захисні маски та костюми подарували для Волноваської Станції переливання крові

В умовах карантину деякі комунальні заклади, працюючи з людьми, залишились без необхідної кількості захисних матеріалів. Серед таких і Волноваська Станція переливання крові. Це побачили небайдужі місцеві жителі та допомогли Станції, подарувавши їм захисні маски та костюми.
Волонтери Карітасу Волноваха спеціально для працівників пошили 20 захисних масок.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь