Зустріч президента Карітасу України з керівництвом Мар’їнської ОТГ та працівниками Карітасу Маріуполь

У Красногорівці відбулася зустріч президента Карітасу України пані Тетяни Ставничи та команди проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води» з головою Мар’їнської ВЦА, керівництвом комунального підприємства м. Красногорівка «Віта» та представниками місцевої громади. Зустрілись з приводу початку дії проєкту, яким передбачена часткова модернізація системи водопостачання у трьох населених пунктах Мар’їнської ОТГ.

Учасники зустрічі обговорили існуючі на даний час проблеми, пов’язані з постачанням води для населення 30-тисячної громади, дізналися про стан водопровідної мережі та висловили намір сприяти модернізації міського водоводу на всіх рівнях.

«Вода – це життя, і населення має задля життя цю воду отримувати. Ми готові допомагати на кожному етапі реалізації проєкту», – запевнив присутніх національний керівник проєкту МБФ «Карітас України» Валентин Бебік і додав, що з боку команди Карітасу слід чекати всебічної допомоги.

«Для мене цей проєкт і всі ті проєкти, які ми тут виконуємо, є прояв тієї непохитної любові, що несе в собі саме слово «карітас». Любові до тих людей, які потребують допомоги. Наша любов та співпраця – це забезпечення тих потреб людини, на які вона заслуговує та до яких повинна мати вільний доступ. Згідно з цим проєктом – це доступ до чистої питної води. Я буду уважно слідкувати за ходом цього проєкту і сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю», – підсумувала зустріч у Красногорівці президент Карітасу України Тетяна Ставничи.

Пані президент та керівництво КП «Віта» відвідали бювет у м. Красногорівка з питною водою, який минулого року встановили фахівці БФ «Карітас Маріуполь». Також було здійснено візит до нової фільтрувальної станції, котра зараз добудовується та найближчим часом буде введена в експлуатацію.

Багатоденна робоча поїздка пані Тетяни Ставничи на схід України завершилася візитом до Карітасу Маріуполь, де вона зустрілася з працівниками фонду, ознайомилась з багатьма проєктами, які впроваджуються фондом на території Донецької та Луганської областей.

*** Статтю опубліковано в межах проекту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та Гуманітарного фонду для України – OCHA

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/