Великодні кошики від осередків Карітасу отримали українці у різних областях

Великдень – свято, яке всі чекають, яке дарує віру в добро й надію на краще. Акція “Великодній кошик” – традиційна підтримка і допомога Карітасу людей, котрі у потребі.

600 великодніх пакунків роздали потребуючим у тернопільському Карітасі. Акція у фонді триває вже 28 років поспіль. Пакунки людям освятив владика Василій Семенюк. У кожен пакунок склали найнеобхідніші продукти — це паска, ковбаса, олія, консерви та солодощі.

Їх отримали малозабезпечені сім’ї, старенькі та одинокі люди, а також переселенці, які мешкають у Тернополі. “Мета акції — зібрати ті великодні пакунки для потребуючих людей насамперед нашого міста, які є вразливими, які не мають змоги собі придбати вдосталь харчів. Аби вони насправді відчули ту радість світлого Воскресіння Христового”, — каже директор тернопільського Карітасу отець Роман Загородний.

450 продуктових наборів роздали соціальні працівники Карітасу Хмельницький. Зібрані набори до Великодніх свят соціальні працівники розвезли людям у потребі. Також набори отримали одинокі люди похилогу віку з проєкту «Домашня опіка». До набору входять паска, сир, ковбаса, масло і яйця.

У Карітасі Коломия продуктові набори до святкового столу отримали 500 осіб у потребі. Також усі мешканці 9 шелтерів Карітасу Коломийської єпархії забезпечені продуктами до святкового столу. А в нашій Коломийській єпархії УГКЦ видано ще більше 800 великодніх наборів.

Карітас Кривий Ріг передав великодні кошики самотнім людям. Осередок традиційно допомагає переселенцям, які цього потребують.

Зазвичай, це продукти першої необхідності. Протягом дня допомогу отримало понад 100 людей.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/