Image

Карітас Чернівці відкрив Центр для дітей та дорослих з ментальною інвалідністю

Приміщення центру було освячене Єпископом Чернівецької єпархії УГКЦ Владикою Йосафатом Мощичем.

Центр – місце, де дитина чи молода людина з ментальними порушеннями може почуватися повноцінною частиною суспільства, отримуючи необхідну підтримку та навчання. Це місце, де сім’ї, які виховують дітей з особливостями розвитку, можуть знайти не тільки допомогу, але і спілкування з тими, хто розуміє їхні потреби.

Керівник Карітасу Чернівці отець Любомир подякував Владиці за підтримку: «В центрі серця Божого стоїть людина. Оце служіння, яке ми звершуємо дитині з інвалідністю, показує, що Господь прагне цього. Бог перемагає війну не зброєю, а любов’ю, яка діє зсередини. Тому сьогодні, Владико, ми дякуємо за Вашу підтримку, за те, що у час війни маємо можливість відкривати такі служіння любові, за Ваше благословіння. І просимо заступницької молитви за кожну дитину».

У центрі працюватимуть логопеди, психологи, та реабілітологи, які займатимуться розвитком мовлення, психоемоційною підтримкою та реабілітаційною роботою.

За словами керівниці центру для осіб із інвалідністю від Карітасу Чернівці Валерії Мартинюк, до центру можуть приходити не тільки місцева молодь, а й внутрішньо переміщені особи.

Центр для молоді та дітей з інвалідністю буде працювати щодня з 09:00 по 18:00, окрім неділі.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь