Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 08-14.06.20

Карітас Донецьк надає адресну допомогу в буферній зоні

Команда Карітасу Донецьк разом з місцевими активістами здійснюють адресну видачу необхідної допомоги в населених пунктах Попаснянського району, які знаходяться на лінії розмежування, а саме, с.Троїцьке, с.Оріхове, м.Золоте-3 та м. Золоте-1.

В травні розпочато дистрибуцію продуктових та гігієнічних наборів в рамках проєкту: «Надання адресної мультисекторальної допомоги людям похилого віку, які проживають в зоні 0–5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні, 2020.» за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF) при Управлінні ООН з координації гуманітарних справ United Nations OCHA Ukraine.

Наразі забезпечено 808 беніфіціарів гігієнічними засобами. Проект є реагуванням на COVID-19 в якому передбачено комплексну допомогу, яка складається із звичайних засобів гігієни, продуктів харчування, продуктів харчування для хворих на діабет та спеціальних гігієнічних наборів для людей з особливими потребами. Проект охоплює соціально незахищених людей віком старше 60 років.

За місяць – понад 7 тисяч безкоштовних обідів: франківський Карітас продовжує годувати потребуючих

Благодійна їдальня Карітасу Івано-Франківськ працює на виніс з 8 квітня 2020 року. Такий режим роботи був зумовлений карантинними заходами у зв’язку з пандемією COVID-19.
За період з 8 квітня по 5 травня 2020 рр. працівники благодійної їдальні роздали 7 548 обідів. Харчування отримали безхатьки, малозабезпечені, старенькі самотні люди, люди з інвалідністю та ті, хто опинився у скруті через складне матеріальне становище.

Приєднуйтеся до одного з діл милосердя – нагодувати голодного!
Кошти для приготування обідів можна перерахувати на рахунок: БО «БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» 5169 3305 2156 5058 (Картка Приватбанк).

Мешканці с. Верхньоторецьке, Ясинуватського району, отримали життєво необхідні ліки від Карітасу Запоріжжя

Мобільна команда Карітасу Запоріжжя в складі медичного працівника, психолога та соціального працівника надала допомогу найбільш уразливим мешканцям – людям з інвалідністю, важкохворим та іншим вразливим категоріям населення.

Крім медичної допомоги, психологом проєкту були надані рекомендації мешканцям, щодо життя під час поширення вірусу COVID-19, розказані правила безпечної поведінки, застереження та способи запобігання наслідкам стресу. Також жителі селища отримали індивідуальні консультації за їх запитом та потребою, що стосуються поліпшення психоемоційного стану, зменшення рівня тривожності та підвищення ресурсів особистості.

22 бенефіціари, з-поміж місцевих мешканців, отримали медичні ваучери. Зважаючи на пандемію, спричинену коронавірусом COVID-19, робота мобільної команди здійснювалась з обов’язковим дотриманням розроблених протоколів безпеки. Допомога надавалася виключно за місцем проживання потребуючих. Допомога надається в рамках проєкту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали в наслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.».

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини
(GFFO).

В Хмельницькому продовжує діяти проект «На відстані руки»

У Хмельницькому продовжують активно допомагати людям, котрі в час карантину опинилися у складній життєвій ситуації.

В рамках проекту «На відстані руки» від Карітасу Хмельницький та Волонтерського лідерського руху, соціально активні підприємці та небайдужі городяни підготували для самотніх, літніх та людей з інвалідністю 30 продуктових наборів, щоб забезпечити їх необхідними продуктами.

Допомогти може кожен, придбавши продукти харчування у спеціальних точках продажу, а це на сьогодні – 15 магазинів міста. В кожному з них облаштований спеціальний кошик – придбане слід покласти туди. Продукти заберуть волонтери і розвезуть тим, хто справді потребує допомоги.
Банківський рахунок:
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД КАРIТАС
р/р UA313154050000026002526249007
в ХФ КБ “Приватбанк”, МФО 315405, Код ЗКПО 26216817
Центр Карітас: Хмельницький, вул. Зарічанська, 10/3

Карітас Волинь допомагає сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах

Нещодавно Карітас Волинь передав продуктові набори, миючі та засоби гігієни 22 сім’ям, що перебувають в складних життєвих обставинах, на загальну суму близько 20 тис. грн.

Це вже неодноразова допомога організована благодійним фондом під час карантину. Перша надана в квітні, тоді близько 150 осіб отримали допомогу продуктами харчування напередодні Великодніх свят.

Загальна кількість людей, які отримали допомогу в час пандемії COVID–19 від Карітасу Волинь становить близько 230 осіб.

Майстрині в буферній зоні шиють захисні маски для всіх потребуючих

Через епідемію коронавірусу у світі, й в Україні зокрема, виник попит на  засоби індивідуального захисту. Зараз важливо не те, щоб вони були гарні і креативні. Зараз важливо, щоб хоч якийсь захист був у людей. Маска бавовняна ,багаторазового використання. Її можна попрати, попрасувати і знову одягати. Майстрині із с.Боброво, яких згуртували фахівці Карітасу Сєвєродонецьк, працють три дні на тижні.

Реалізується в рамках проекту: «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громади».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь