Image

«Сюрприз під подушку та ялинку» – історії дітей, що попри все вірять в дива

0 Comments

Напередодні Різдвяних свят будь яка дитина мріє знайти подарунок під подушкою чи під ялинкою. Проте далеко не всі діти таку можливість мають. Саме для таких діток, що живуть у всіх куточках України, Карітас спільно з онлайн-ритейлером ROZETKA проводить акцію «Сюрприз під подушку та ялинку».

Ми хотіли б поділитись з вами кількома історіями наших підопічних та запросити долучитись до акції «підвісивши» такий омріяний подарунок для дітей з родин в складних життєвих обставинах за посиланням….

Брати Михайлик і Сашко з Запоріжжя з родини мають лише самотню маму з інвалідністю. Хлопці навчаються і живуть в інтернаті, а мама забирає їх тільки на вихідні та канікули, – пенсії не вистачає навіть щоб прогодувати родину. Михайло полюбляє малювання, орігамі та бешкетувати, а ще любить вирішувати математичні задачі та розбиратися у комп’ютері, а вдома завжди допомагає мамі по господарству. Сашко дуже активний хлопець, колекціонує машинки та бере активну участь у комп’ютерних гонках , полюбляє розбирати та лагодити іграшкові автомобілі. Із задоволенням у вільний час гуляє на вулиці із друзями. Мріє стати водієм автобуса або тролейбуса, бо хоче багато їздити та спілкуватися з людьми. У школі найбільше любить фізкультуру та англійську мову, – мріє навчити говорити англійською і маму, а тоді поїхати у подорож за кордон.

Кароліна, десятирічна дівчинка з інвалідністю, що мешкає в селищі Степногірськ, Запорізької області. Мама Кароліни померла, коли дівчинка була ще маленькою, її вихованням займається лише батько, який теж з дитинства має інвалідність. Та попри всі негаразди, дівчинка дуже любить малювати та різноманітні творчі заняття, і, як і всі діти, вірить в Різдвяні дива.

Олесеві з Дрогобича у Львівській області 9 років, він має ще трьох братів та сестер. Хлопчик дуже любить комп’ютерні ігри, та заняття творчої студії в Карітасі. А ще Олесь займається в студії народного танцю, навчається у музичній школі по класу фортепіано, співає у хорі та старанно займається англійською. Вдома хлопчик завжди допомагає батькам та братчикам і сестричкам.

Долучайтесь до акції ТУТ

Юсуфу 9 років, він з багатодітної родини в якій виховується 6 дітей. Батько покинув родину та не займається вихованням дітей, які живуть з мамою та бабусею. Мама працює пропри важку роботу на заводі, отримує мізерну зарплатню, а бабуся має інвалідність з дитинства. Юсуф відвідує заняття театральної студії в Карітасі, приймає участь в святкових виступах. Хлопчик дуже любить свою родину і мріє про подарунок не лише для себе але й для братів та сестричок.

Сестри Мирослава та Анастасія живуть у Кам’янському разом з старенькою бабусею. Мама не займається вихованням дітей та має проблеми з алкоголем. Дівчатка харчуються в благодійній їдальні, відвідують заняття в Центрі для дітей та сімей Карітасу, дуже люблять кулінарні майстер-класи, малюють та мріють стати волонтерами, коли виростуть, щоб допомагати іншим.


Аню в Карітас Кам’янське привела її подружка-сусідка. Аня спершу важко йшла на контакт, була дуже невпевненою та замкнутою. Але згодом дівчинка знайшла нових друзів і з задоволенням почала приходити на заняття, дуже любить читати та малювати. Мама Ані немає постійної роботи, тимчасово працює в полі на сезонній роботі, за невелику оплату, родині бракує коштів на продукти харчування та інші потреби.

Десятирічний Денис з Тернополя вже 3 роки живе без мами та тата, після їх смерті рідний дядько заміняє йому батьків. Хлопчик в майбутньому мріє стати архітектором. Він обожнює різноманітні конструктори, акуратно складає, фантазує та експериментує, втілюючи в життя різні задуми. Денис попри свій маленький вік вважає себе вже дорослим, тому не дуже вірить в дива, але все ще вірить у добрих людей з великими серцями, котрі здійснюють мрії.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь