Image

Відновлення водопроводу в буферній зоні йде за планом

0 Comments

Роботи з відновлення водопостачання у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці йдуть згідно встановленого плану. Такий висновок зробили національний керівник проєкту Карітасу України «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та Гуманітарного фонду для України – ОСНА, Валентин Бебік та інженер Карітасу Маріуполь Сергій Коваль під час інспектування об’єктів модернізації.

Станом на 21 грудня у Красногорівці продовжуються земляні роботи з розчистки території на ділянці К10 – К11, де буде прокладено новий трубопровід. Вже 473 метри підготовлені для прокладання траншеї, повідомляє інженер проєкту Сергій Коваль.

У Мар’їнці на п’яти вулицях, які беруть участь у проєкті, ведуться роботи з розчистки траси. На чотирьох з них – вулицях Набережній, Лесі Українки, Миру та Матросова повністю обрізані гілки дерев, прибрані зайві предмети для вільного проходження екскаватора під час прокладання траншеї. Робота комунальників відбулася під контролем працівників Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), які забезпечили «режим тиші» на час проведення робіт.

У Новомихайлівці учасники проєкту зустрілися з 35-ма мешканцями дома ветеранів, які по завершенні робіт з відновлення водопроводу будуть кінцевими бенефіціарами. Крім тих людей, що живуть уздовж Новомихайлівського центрального водопроводу і з часом отримають якісну воду, її отримає і велика група малозабезпечених літніх людей, бо гілка нового водоводу буде закінчуватися саме на цьому будинку.

«Можу впевнено сказати, що грудневий план, який довго і ретельно обговорювався усіма учасниками проєкту, усіма комунальними підприємствами, що задіяні у модернізації, виконується вчасно, як і передбачалося. Прийом на роботу додаткових працівників з числа місцевих мешканців поки що не відбувається, бо зараз комунальники виконують фахову роботу і не потребують додаткової сили. Але у кожному населеному пункті йде пошук таких працівників», – підсумував результати інспектування інженер проєкту.

*** Опубліковано в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь