Image

Працюємо з підлітками у вуличному середовищі

0 Comments

Днями працівники проєкту “Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні” БО БФ “Карітас-Львів УГКЦ” завершили реалізацію проекту з підлітками в вуличному середовищі.

Протягом останнього року фахівці проєкту працювали над налагодженням міцного контакту з групою підлітків, які більшість часу проводять на вулиці.

Зважаючи на свій вік, підлітки – це дуже чутлива категорія, й встановити з ними контакт – не легка справа. Іноді вони зовсім не реагують на нас, іноді випробовують та перевіряють (зазвичай, через нецензурну лексику і провокативні запитання), проте після налагодження міцної взаємодії стає зрозуміло, що це звичайні, чудові і відкриті люди зі своїми проблемами та гострими переживаннями”, – зазначає Христина – соціальний працівник проекту. 

Соціальні працівники спільно з підлітками досліджували та аналізували середовище в якому вони перебувають. Після цього виокремлювали напрямки можливих проектів, виходячи з ідей групи. Надзвичайно важливо було на цьому етапі підтримувати підлітків, чути їх ідеї та  ні в якому разі не нав’язувати свої. В кінці вдалось втілили в життя мрію підлітків – облагородити спортивний майданчик. Підлітки спершу самоорганізувались та прибрали територію, тоді змогли зібрати кошти за підтримки місцевого депутата та, врешті решт, придбати волейбольну сітку, яка мотивує активно та продуктивно проводити час разом.

Надихаюче спостерігати позитивні зміни, які відбуваються під час взаємодії з групою, для підлітків. Насамперед це те, коли діти, які на початку були закритими, не впевненими в собі, починають вірити в свої сили, отримують визнання не тільки серед своїх однолітків, але й від місцевої громади та втілюють свої ідеї в життя, незважаючи на різноманітні труднощі. 


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь