Image

Понад 10 000 продуктових наборів отримали постраждалі від війни від Канадсько-Української Фундації

Останні півтори роки війни чітко показали, що особливо важливою в цей період є матеріальна, фінансова, моральна і духовна підтримка від наших закордонних партнерів, які швидко відгукнулися на біль і потреби постраждалих від війни українців. Надання гуманітарної допомоги є одним із способів змінити на краще життя людей, які опинились у скрутних умовах.

Карітас України отримав від Канадсько-Української фундації (Canada-Ukraine Foundation) 10 360 продуктових наборів. Ці набори були роздані Карітас Маріуполь (1280 шт.), Карітас Краматорськ (1280 шт.), Карітас Кривий Ріг (2560 шт.) і Карітас Суми (5240 шт.) в найбільш потребуючих громадах, які постраждали від обстрілів, або знаходяться в безпосередній близькості до зони активних бойових дій. Набори видавалися поблизу лінії зіткнення у Донецькій області та на постраждалих територіях Херсонської області, а також в громадах Сумщини, які постійно перебувають під обстрілами росії.

Карітас Маріуполь доставив 1280 продуктових наборів до прифронтових населених пунктів Покровського району Донеччини.

Волонтери та працівники Карітасу Суми доставили продуктові набори для вихованців Атинського психоневрологічного інтернату, який тепер знаходиться у с. Ганнівка-Вирівська, Сумського району. Стара будівля інтернату була розбомблена російськими градами. Жодна будівля інтернату не вціліла після прильотів 20 снарядів різного калібру. Вихованців інтернату розселили в різних закладах подібного спрямування у Сумській області, поки усі разом не опинилися у Ганнівці-Вирівській. Зараз в Інтернаті перебуває 121 підопічний.

Також продуктові набори доставлені для мешканців Середино-Будської громади, яка вже другий рік потерпає від ворожих обстрілів. Людям, які залишаються у громаді, з кожним днем все тяжче і тяжче забезпечити себе та свої родини харчовими продуктами.

Карітас Кривий Ріг видав близько 130 продуктових наборів для мешканців сіл Зелене Поле і Лісове, які опинилися в складному становищі внаслідок підриву Каховської ГЕС, а також мешканцям села Високе Поле, Глеюватської ОТГ, Криворізького району.

Історія молодої матусі Ірини, якій Карітас Кривий Ріг надав гуманітарну допомогу від наших друзів з Canada-Ukraine Foundation, вкотре нагадує , що війна зруйнувала і продовжує нівечити життя мільйонів українців. На початку повномасштабної війни, під час сильних ракетних обстрілів, мешканка Харкова була вимушена покинути свою домівку та залишити все, що мала. За словами жінки: «Виїзд став ще більш складним завданням і нам довелося бути особливо обережними, щоб виїхати найбезпечнішим маршрутом. В мене була одна мета – зберегти майбутню дитину». Болісно приходило розуміння, що її дитина буде рости не в мирній, спокійній країні, а в умовах страшної війни з сиренами, вибухами та невідомим майбутнім. Часу на роздуми і прийняття ситуації у Ірини не було, тому як тільки зʼявилася можливість, вона виїхала до своїх родичів в Кривий Ріг. Згодом тут народила чудового хлопчика.

Ми тішимось, що наша допомога може бути опорою для таких сміливих матусь, бо вони несуть у світ майбутнє. Наша спільна підтримка та готовність допомагати дозволяють їм вірити у мирне та щасливе майбутнє для власних дітей.

Війна спіткала родину Андрія в Торецьку, що на Донеччині, ще в 2014 році. Ситуація швидко змінювалась, існувала вірогідність того, що ворожі сили можуть наблизитися до міста, ставши загрозою для життя і безпеки мешканців. На початку широкомасштабного вторгнення небезпека набула ще більшої загрози. Чоловік поділився, що особливо моторошно було під час нальоту ворожих літаків. «Коли від вибухів здригались вікна, всі навколо намагалися знайти сховище будь-де, щоб уникнути загрози з неба» – з жахом згадує Андрій. Чоловік взяв на себе відповідальність за безпеку своєї вагітної дружини та дітей. Обрав безпечний маршрут, бо він був зобов’язаний вивезти вагітну дружину в більш безпечне місце. Вони переїхала до Кривого Рогу. Родина отримала продуктовий набір. Попри всі труднощі життя, які супроводжували сім’ю, вони не втратили віру у світле майбутнє.

Історії подібні до цих показують, що навіть у найскладніших обставинах можна зберігати силу людського духу і плекати іскру надії на майбутнє мирне і щасливе життя. Однак, пам’ятаймо, що війна не закінчилась і допомога у підтримці базових потреб українців є вкрай необхідною і рятівною. Тому щиро вдячні кожному нашому партнеру, які невтомно продовжують допомагати постраждалому населення України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь