Image

Отця Івана Данкевича нагородили Почесною відзнакою міської ради

0 Comments

17 лютого 2021 року, під час засідання сесії Хмельницької міської ради депутати призначили нагородити Почесною відзнакою Хмельницької міської ради ІІ ступеня Івана Данкевича. Як відзначають у міській раді, Іван Тарасович вніс вагомий особистий внесок у розвиток соціальної сфери та благодійної діяльності у Хмельницькому та бере активну участь у формуванні громадянського суспільства.

Іван Данкевич є головою Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» з часу його заснування, а саме з 2002 року. Фонд діє під егідою Української Греко-Католицької Церкви. Своєю діяльністю він допомагає потребуючим, незалежно від віросповідання, національності, політичних переконань. Карітас Хмельницький щороку приходить на поміч сотням людей, надає їм первинну матеріальну і соціальну допомогу, психологічну і емоційну підтримку, здійснює їх інтеграцію у суспільство.

Сьогодні Карітас Хмельницький працює за наступними проектами:

  • мобільна робота з молоддю в Україні;
  • соціальний центр Святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з м.Хмельницького та Хмельницької області, які хворіють на ДЦП, аутизм, синдром Дауна та отримують безкоштовні реабілітаційні послуги;
  • соціальне таксі;
  • допомога вимушено переселеним особам;
  • соціальна ініціатива «Хтось не зробить»;
  • свічкова майстерня;
  • надання гуманітарної допомоги;християнська школа розвитку.

Сам Іван Тарасович веде активну громадську діяльність, є заступником голови Духовної ради міста Хмельницького. Наразі він входить у склад координаційної ради об’єднань громадян соціального спрямування Хмельницької міської ради та до складу робочої групи з розробки проєктної пропозиції зі створення концепції та впровадження програми соціального/доступного житла для найбільш незахищених категорій внутрішньо переміщених осіб у місті Хмельницькому.

У грудні 2017 року він був нагороджений Почесною відзнакою Хмельницької міської ради III ступеня.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь