Image

Міжнародний день молитви та інформування про боротьбу з торгівлею людьми

0 Comments

8 лютого Міжнародний день молитви за жертв торгівлі людьми.

Торгівля людьми є однією з найглибших ран, завданих нинішньою економічною системою. Рани, які зачіпають усі виміри особистого та спільного життя. Пандемія збільшила «бізнес» торгівлі людьми та посилила біль: вона сприяла можливостям та соціально-економічним механізмам, що лежать в основі цього лиха, погіршуючи ситуації вразливості, до яких були втягнуті люди, які найбільше піддаються ризику – в непропорційно великому ступені жінки та дівчата. Таким чином, розрив між чоловіками та жінками зріс.

З більш ніж 7,6 мільярдів людей у світі приблизно 40,3 мільйона дорослих і дітей перебувають у примусовій праці, у сексуальному рабстві та примусовому шлюбі. Згідно зі статистикою Організації Об’єднаних Націй щодо торгівлі людьми (Глобальний звіт ООН про торгівлю людьми 2020), жінки та дівчата становлять 72% ідентифікованих жертв торгівлі людьми, і відсоток жінок і дівчат значно зростає в контексті торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації; ринок, який становить 2/3 прибутку, отриманого від експлуатації.

Розширення прав і можливостей жінок – це не лише питання справедливості з точки зору рівних можливостей, а й розширення потенціалу людських ресурсів. З більшим залученням жінок можна стимулювати нові соціальні та економічні процеси: різноманітні агенти розвитку відкривають нові горизонти для самого розвитку. Система, яка виключає жінок та інші вразливі соціальні групи, є не тільки «несправедливою», але й «неефективною», оскільки вона не максимізує її здатність сприяти цілісному людському розвитку.

З пандемією суспільство та установи знову відкрили цінність турботи про людей як опору безпеки та соціальної згуртованості та зобов’язання піклуватися про загальний простір з метою пом’якшення несприятливих наслідків зміни клімату та деградації навколишнього середовища, що в основному впливає найбідніших.

Тема восьмого Міжнародного дня молитви та інформування про боротьбу з торгівлею людьми – «Сила турботи – жінки, економіка, торгівля людьми».

День молитви – це запрошення всіх нас дослідити світ торгівлі людьми та страждання, які вона завдає мільйонам людей. Це можливість дізнатися про те, що означає торгівля людьми, а також дослідити матеріальний, розумовий і духовний вплив, який вона має на окремих людей і суспільство.

Джерело: https://www.caritas.org/


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь