Image

Карітас України реалізує комплексну програму з подолання наслідків російської агресії в житловій сфері

Ключовим видом допомоги є проведення малих і середніх ремонтів пошкодженого обстрілами житла. В цьому році кількість відновлених за допомогою Карітас України домогосподарств вже наблизиться до 9 000.

Громадяни мають можливість не лише скористатися ремонтними роботами від підрядників Карітасу, а й самостійно зробити необхідні роботи за кошти надані Карітасом України та донорами. Такий підхід до здійснення ремонтів сприяє оперативному реагуванню на потреби громадян і достатньо швидкому відновленні гідних умови для проживання постраждалих родини.

Наприклад, в Київській області вже здійснені легкі ремонти пошкодженого обстрілами житла (заміна вікон, дверей, даху, ремонт стелі та стін) для понад 2 500 домогосподарств. До кінця літа планується завершити ремонти ще в 500. Таким чином загальна кількість відремонтованого жила становитиме 3030 домогосподарств. Ця допомога надається Карітасом України в рамках проекту «Житлова та фінансова допомога для вразливих домогосподарств в Україні», який реалізується у співпраці з Бюро гуманітарної допомоги (Bureau humanitarian assistance, BHA) за фінансової підтримки Католицька служба допомоги (Catholic Relief Services, CRS).

Цей проєкт реалізовано у всіх громадах Київської області – містах та селах, які постраждали від військових дій. Карітас співпрацює та координує роботу з обласною та місцевою владою, для більш ефективного та цільового планування надання допомоги в постраждалих громадах.

Крім цього, Карітас має окремі проєкти з відновлення соціальної інфраструктури в Харківській області і планує масштабувати таку допомогу громадам в інших регіонах у цьому і наступному році.

Мешканці прифронтових районів також мають можливість отримати будівельні набори для збереження будинків і квартир на період бойових дій, поки немає можливості зробити ремонти.

Ще одним пріоритетом Карітас України було забезпечення гідного проживання внутрішньо переміщених осіб у колективних центрах. Тільки в цьому році КУ допоміг відремонтувати 25 колективних центрів для ВПО і відповідно покращити умови проживання в них.

Важливою складовою допомоги для ВПО є надання фінансової допомоги для оренди житла внутрішньо переміщеним особам. І тут є принциповим, що ВПО не лише отримають кошти на оренду житла протягом 6 місяців, а й допомогу з пошуку достойного житла та встановленням цивілізованих відносин з орендодавцем.

КУ також допомагав і продовжує допомагати громадянам з генераторами, долаючи наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру. В цьому році організація планує також реалізувати пілотний проєкт з встановлення комфортних модульних будинків для приватних домогосподарств.

Таким чином, Карітас України комплексно реагує на потреби громадян в житловій сфері, пов’язані з російським вторгненням. Але вже зараз благодійний фонд пропонує стратегічні рішення для житлової сфери, такі як підтримка програм соціального житла органів місцевого самоврядування, відновлення зруйнованої соціальної інфраструктури та створення нової інфраструктури в містах з великою кількістю ВПО, розвиток цивілізованих практик оренди житла.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь