Image

У Хмельницькому відкрили та освятили приміщення нового соціального центру Карітасу Хмельницький

У центрі працюватиме близько ста людей і щороку зможе проходити той чи інший курс реабілітації понад 500 людей.

П’ятиповерховий центр буде багатофункціональним. Тут діятиме медичний відділ, комплекс реабілітації, соціальний хаб, соціальне кафе, хостел.

«Соціальний центр – це результати співпраці наших українських і міжнародних партнерів. Маємо надію, що його двері завжди будуть відкритті для всіх, хто потребуватиме допомоги. Також ми хочемо, щоб це приміщення було відкритим і для тих, хто може поділитися допомогою з іншими, – говорить директор фонду Карітасу Хмельницький, отець Іван Данкевич. – Цей центр ми споруджували два з половиною роки. Коли почалася війна, ми його зупинили. Тому що не знали, що далі буде».

Приміщення соціальної кондитерської та соціального кафе розташували на 1-2 поверхах. Врахували потреби молоді з інвалідністю, завдяки цьому вони можуть бути працевлаштовані там. Також розраховують, що соціальне кафе стане простором в якому кожен (чи то молода людина, чи то людина похилого віку, чи дитина з інвалідністю) зможе займатись творчістю, брати участь у конференціях чи отримувати психологічне розвантаження. Також кафе буде відкрите для всіх мешканців міста. Незабаром туди завезуть необхідну техніку і воно запрацює повноцінно.

На третьому поверсі будівлі (з подвір’я храму – 1 поверх) розміщений медичний центр. Працюватимуть сімейний лікар, педіатр. Пацієнтам надаватимуть консультації лікарів в амбулаторії та вдома, скеровуватимуть до вузькопрофільних спеціалістів.

Також тут розміщений Центр комплексної реабілітації дітей, який працюватиме як денний стаціонар курсом по два тижні та надаватиме реабілітаційну допомогу дітям-інвалідам та дітям з органічним ураженням нервової системи.

Соціальниий хаб діятиме на 4 поверсі. Тут допоможуть людям з інвалідністю, про яких на даний момент нікому попіклуватися. Крім вирішення побутових проблем, йдеться про психологічну підтримку та спілкування. Допомагатимуть тут і внутрішньо переміщеним особам, надаватимуть соціально-психологічну та педагогічну допомогу дітям. Також в центрі працюватимуть мобільні команди психологів і фасилітаторів.

На 5-му поверсі збудували хостел для забезпечення потреб у тимчасовому притулку як сімей з дітьми з інвалідністю, які прибули на реабілітацію з інших регіонів, так і внутрішньо переміщених осіб, які потребують тимчасового житла.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь