Image

Зміна країни захисту: як отримати статус у Німеччині?

Багато українців з початком повномасштабного вторгнення отримали в країнах Європи статус тимчасового захисту. Проте, обставини бувають різні і доволі часто виникає необхідність змінити регіон або країну проживання. 

Федеральне відомство у справах міграції та біженства (BAMF) повідомляє про те, що отримати захист після іншої країни цілком можливий, однак кожен випадок розглядається індивідуально. Все вирішуватиметься в межах території і найчастіше питання стоїть в фінансовому забезпеченні, зокрема, чи зможуть людині надати житло та забезпечити соціальні виплати. При цьому на рішення міграційного відомства вплинути не можна. 

Отримувати статус захисту у двох країнах одночасно не можна. Щоб просити захисту в Німеччині, необхідно відмовитися від статусу захисту в попередній країні перебування. Перед тим, як відмовитись від захисту в одній країні, варто звернутись до міграційних органів Німеччини (Ausländerbehörde), пояснивши свою ситуацію та з’ясувати можливості переїзду заздалегідь. 

Також перед виїздом необхідно повідомити компетентні органи держави, яку плануєте залишити, про Ваш від’їзд. Процедура різна та залежить від кожної окремої країни. До того ж бажано отримати підтверджувальний документ, що Ви більше не маєте тимчасовий захист в першій країні. 

Зверніть також увагу на те, що більшість міст та муніципалітетів Німеччини наразі переповнені біженцями з України, тому враховуйте цей факт при плануванні переїзду.

Якщо ви знаходитесь на території України.

Звертайтеся до наших фахів(чинь)ців та отримайте кваліфіковану консультацію https://caritas.ua/migration-beratung/ 

Або ж надішліть нам своє запитання за посиланням: https://forms.gle/Ks9XrLTq2w1c8L2Y7

Всі консультації надаються БЕЗКОШТОВНО!

Важливо: Проєкт не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Проєкт «Обізнаний та готовий до Німеччини» реалізовується за підтримки Дияконії Баден-Вюртемберга.

Благодійний Фонд «Карітас Одеса УГКЦ» 

Телефон: +38-095-295-77-30 Електронна адреса: zhugan.caritas.odesa@posteo.de 

Благодійний фонд «Карітас Київ»

Телефон: +38-067-233-48-29 Електронна адреса: info.caritas.migrant@posteo.de 

Благодійний Фонд «Карітас Харків»

Телефон: +38-067-95-12-439 та +49-175-488-75-52 (Viber, WhatsApp) Електронна адреса: beratung.caritas.kharkiv@posteo.net 

Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ»

Телефон: +38-067-346-22-90, Електронна адреса: migration.beratung.caritaslviv@posteo.de


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь