Image

Ефективна допомога людям

0 Comments


Приносити радість людям легко!
19.10.2009
15 жовтня на базі Центру Дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими потребами Карітас Львів УГКЦ було проведено майстер-клас по ткацтву для соціальних працівників. В роботі в майстер-класу взяли участь соціальні працівники мережі Центрів



дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими потребами зі Львова, Івано-Франківська, Дрогобича та Стрия, а також були запрошені працівники інших організацій, які працюють з молоддю з особливими потребами, зокрема ГО «Лярш-Ковчег», майстерня «Оазис» при згромадженні братів оріоністів та центр дозвілля з м. Новий Розділ.
 
Майстер-клас проводила завідувач відділу художнього ткацтва Львівського державного коледжу прикладного та ужиткового  мистецтва ім. І. Труша п. Мирослава Шеремета. Учасники майстер-класу  познайомились з матеріалами, техніками ткацтва, видами переплетень та особливостями ткання на рамках. Нові знання і навики, які учасники отримали під час семінару, вони зможуть передати молоді з розумовою неповносправністю, з якою вони безпосередньо працюють в центрах. Учасники також мали нагоду познайомитись з виробами, які виготовляють користувачі Центрів Дозвілля Карітасу. Один із видів ручної праці в Центрах дозвілля є виготовлення художніх виробів з ткацтва. Неповносправна молодь, яка займається в центрах, з радістю виготовляє серветки, сумки, подушки, чохли для мобільних телефонів та інші вироби. Молоді особи не лише задоволенні від процесу виготовлення виробів, але і почуваються гордими від усвідомлення того, що вони теж можуть творити гарні речі, які є корисними і приносять радість людям.  Зокрема, роботи користувачів центрів були представлені на виставці-ярмарку, яка нещодавно проходила у Львові в рамках ІІ-го Екуменічного Соціального Тижня та на благочинному ярмарку, що відбувся в м. Дрогобич.
 
 

 
 
Нещодавно до діяльності мережі Центрів дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими потребами долучився центр для осіб неповносправних при Карітас Львів УГКЦ та новостворений центр при Карітас Стрийської Єпархії. У зв’язку з цим 16 жовтня у Львові відбувся семінар по узгодженню засад діяльності проекту «Мережа центрів дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими потребами». Учасники семінару прибули  з Івано-Франківська, Дрогобича та Стрия.
 
Учасники працювали над розробкою засад діяльності центрів, їх політик відповідно до «Державних стандартів соціальних послуг з реабілітації/абілітації інвалідів, дітей-інвалідів та осіб з розумовою відсталістю». Зокрема розглядались основні засади праці центрів, ведення документації, планування діяльності, обговорювались посадові обов’язки  соціальних працівників та координаторів центрів. 
 
Багато років працівники організацій Карітас не лише допомагають людям, але роблять це ефективно, якісно та професійно. Але одним із наших основних завдань на сьогодні є залучення української громадськості до нашої діяльності та підвищення соціальної відповідальності як окремих громадян, так і державних установ та комерційних структур.
 
Давайте разом будувати кращий та людяніший світ!

Categories: Новини

Залишити відповідь