Image

Партнерські організації взяли участь у роботі круглого столу

0 Comments


Перспективи вирішення проблеми торгівлі людьми
17.10.2009
Круглий стіл на тему: «Запобігання торгівлі людьми. Партнерство. Перспективи» відбувся 16 жовтня в Одесі. Організував і провів круглий стіл Карітас Одеса УГКЦ в рамках міжнародного проекту «Розвиток мережі консультативних центрів з протидії торгівлі людьми» спільно з



Відділом кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Одеській області за підтримки Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
На круглому столі обговорювалися актуальні питання розкриття проблеми торгівлі людьми через міжсекторальну співпрацю різних партнерських організацій, висвітлення реального стану справ і ставлення суспільства до цієї проблеми.
 
На засіданні круглого столу була також надана інформація про початок реалізації Карітасом Одеса УГКЦ міжнародного проекту «Консультативний центр з протидії торгівлі людьми та допомоги потерпілим від цього злочин» (координатор проекту Світлана Колодчин).  Метою даного проекту є підвищення рівня інформованості в суспільстві про проблему торгівлі людьми шляхом надання достовірної інформації стосовно цього злочину, а також шляхом вивчення основ та правил міграційної культури через інтерактивну тренінгову форму; забезпечення комплексної реінтеграційної допомоги постраждалим від торгівлі людям через надання їм психологічної та юридичної підтримки, соціальної та медичної допомоги, а також допомоги у працевлаштуванні.
За словами Владики Василя Івасюка, Екзарха Одесько-Кримського УГКЦ, головними причинами стурбованості церкви є захист всіма можливими способами людської гідності та допомога і підтримка жертвам торгівлі людьми.
 
В роботі круглого столу також прийняли участь представники правоохоронних органів, органів влади, державних установ, неурядових організацій та соціальних служб, які безпосередньо працюють з проблемою торгівлі людьми, з жертвами цього злочину та докладають зусилля щодо запобігання торгівлі людьми на Одещині. Одеський прикордонний загін, Управління по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС України в Одеській області, Кримінальна міліція у справах дітей ГУ МВС України в Одеській області, Головне управління праці та соціальної політики, Управління у справах сім’ї та молоді, Управління освіти та наукової діяльності ОДА, Одеський обласний центр зайнятості, Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГР «Віра. Надія. Любов.», ГО «Молодіжний Центр Розвитку» розглядали перспективи вирішення даного питання в регіоні та шляхи подальшої співпраці.

Categories: Новини

Залишити відповідь