Image

1100 кілометрів за день із благодійною метою

0 Comments

Один день і майже 1100 кілометрів за маршрутом Київ-Нововолинськ-Дубно-Київ – саме таку подорож здійснив наш #РадоМобіль з благодійною метою.

10 листопада 2021 року, 24 комплекти (комп’ютер та монітор) від IT-компанії EPAM передав до Карітасу Волинь та Карітасу Чернівці Владислав Шелоков, директор з комунікацій та мобілізації ресурсів Карітасу України.

Технічне устаткування буде використане для облаштування комп’ютерних класів в рамках проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей», де з нового року передбачається унікальний напрямок роботи з дітьми за методикою самоорганізованого освітнього простору (СООП). Методика широко відома у цілому світі та схвалена для використання в закладах освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Незабаром комп’ютерну техніку від EPAM в межах цієї соціальної ініціативи також отримають центри для дітей в Карітасах Одеси, Запоріжжя, Краматорська, Кам’янського, Коломиї та Івано-Франківська.

Загалом благодійники передали до Карітасу України 100 комп’ютерів та 120 моніторів.

Нагадаємо, що у березні цього року, завдяки сприянню Карітасу України та компанії EPAM, в Карітасі Тернопіль було облаштувано клас із 13 комп’ютерів.

«У зв’язку із онлайн-навчанням в школах, дітям потрібна техніка для виконання домашніх завдань. Адже вони мають працювати дистанційно на різних онлайн-платформах, що потребує сучасного оснащення та доступу до мережі Інтернет. Тому допомога від компанії EPAM відіграє дуже важливу роль в освітньому процесі дітей, якими опікується Карітас», – прокоментувала менеджерка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» Ірина Пухняк.

Владислав Шелоков також наголосив, що завдяки нашому паливному партнеру компанії SOCAR Energy Ukraine поїздка відбулась динамічно та з меншими показником витрати пального ніж зазвичай.

«Ми дякуємо нашому паливному партнеру компанії SOCAR за те, що вона виділила паливо на доставку такого потрібного вантажу для облаштування комп’ютерних класів у двох організаціях – Карітасі Волинь та Карітасі Чернівці. Ця подорож є яскравим свідченням того, коли єднаються зусилля корпоративного сектору та благодійників – можна досягти надзвичайних результатів у дуже короткий час», – зазначив Владислав Шелоков.

І ми не втомлюємось дякувати благодійникам із компанії Winner за такого неймовірного помічника, як наш Радомобіль!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь