Завдяки міжнародній підтримці керівники соціальних установ громад Харківщини підвищують свою кваліфікацію

21-24 грудня 2021 року та 11-14 січня 2022 року в рамках проєкту «Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг» пройшли навчальні онлайн-тренінги.

У них взяли участь керівники соціальних закладів та соціальних установ громад Харківської області, а саме: Дергачівської ОТГ, Зачепилівської ОТГ, Старовірівської ОТГ, Борівської ОТГ, Донецької ОТГ та Великобурлуцької ОТГ.

«Ці навчання для керівників соціальних закладів та установ є вкрай корисними, адже забезпечать підвищення рівня їхньої професійної компетентості. Таким чином соціальні установи зможуть краще організовувати роботу та управління», — прокоментувала тренінги представниця БО «БФ «Карітас Харків» Руслана Коваль.

Заняття провели кваліфіковані тренери Андрій Мацокін та Олександр Магдаліц.

«Тренінг був побудований за нестандартною схемою — не на твердженні, як правильно робити і тому подібне, а на логічній підводці лектора до розкриття теми з обов’язковим зворотнім зв’язком, який включав практичний досвід представників соціальної сфери. Спілкування відбувалось жваво, цікаво і захоплююче», — Роман Лук’яненко, директор Територіального центру соціального обслуговування Дергачівської міської ради “Берегтня”.

Проєкт реалізовується МБФ «Карітас України» та регіональними командами у 10 областях України: Харківській, Сумській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській. Одеській та Чернігівській. Керівником проєкту від МБФ «Карітас України» є Ірина Максименко.

Проєкт «Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг» впроваджується в межах проєкту «Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», який співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізовується Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH.