Image

Співробітники Карітасу Краматорськ відпрацьовували навички надання першої допомоги

0 Comments

В кінці січня тренери Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Володимир Масюков та Олена Шило провели навчальний тренінг з надання першої допомоги для співробітників проєктів «Психосоціальна допомога дітям шкільного віку в зоні бойових дій на сході України» та «Психосоціальна підтримка для людей, які постраждали від конфлікту на сході України» Карітасу Краматорськ. Навчання складалось з ознайомлення з теоретичними та практичними аспектами надання першої допомоги:

відновне положення;

серцево-легенева реанімація;

порушення прохідності дихальних шляхів;

кровотеча;

рани;

травми;

транспортування постраждалого;

опіки;

обмороження;

інші невідкладні стани.

В наш час вміння надати невідкладну допомогу набуває особливого значення у зв’язку з високим ризиком виникнення надзвичайних ситуацій стихійного, техногенного та соціального характеру, які супроводжуються ураженням людей. Також ці знання необхідні в повсякденному житті: допомога у дорожньо-транспортній пригоді, зупинка кровотечі, переломи кінцівок, запаморочення та інші критичні ситуації.

Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень. Перша допомога передбачає: швидке звільнення від впливаючого фактора, надання долікарської допомоги, виклик швидкої допомоги або доставка потерпілого до медичного закладу.

Тренери акцентували увагу на особливостях надання першої допомоги дітям і відповіли на численні запитання працівників проєктів про дії при виникненні загрозливих станів для життя.

Співробітники Карітасу активно брали у заняттях та відпрацьовували свої практичні навички по наданню реанімаційних заходів під час порушення життєво-важливих функцій організму.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь