Image

Зігріти тих, хто у потребі: як Карітас допомагає українцям пережити морози

З початку широкомасштабного вторгнення в лютому 2022 року, мільйони українців були змушені покинути свої домівки. Багато хто знайшов прихисток як закордоном, так і в межах України.

Одним з пріоритетних завдань Карітасу України в умовах війни є створення безпечних та належних умов життя українців, постраждалих від війни. Для цього Фонд має кілька програм, одною з яких є Проект «Житлова та фінансова допомога для вразливих домогосподарств в Україні», що діє на території Київської та Полтавської областей. Метою проекту є надання критично важливої підтримки для вразливих домогосподарств, які постраждали від війни в Україні, особливо під час зимового періоду, щоб задовольнити їхні основні потреби шляхом надання грошової допомоги, житлових субсидій та малого ремонту.

На відео – кілька історій допомоги від осередку «Карітас Полтава». На отримані кошти хтось з переселенців зміг оплатити комунальні послуги, хтось – закупити дрова.

«Ми не знали, що робити, попереду- зима, як опалювати? Була проблема…і ви допомогли її вирішити» – дякує один з переселенців.

Всього в рамках проєкту «Житлова та фінансова допомога для уразливих домогосподарств» з 16 жовтня 2022 року сім’ї внутрішньо переміщених осіб отримали фінансову допомогу від БФ «Карітас Полтава» для оплати за комунальні послуги помешкань на опалювальний період 2022/2023 рр., зокрема:

– 8655 домогосподарств отримали кошти в розмірі 16 200 грн. на оплату комунальних послуг (газ та світло);

– 919 домогосподарств отримали 19 700 грн. на придбання твердого палива (дров).

Ця допомога стала можливою завдяки щирій підтримці американского народу. 

Проект «Житлова та фінансова допомога для вразливих домогосподарств в Україні» в Київській і Полтавській областях відбувається в партнерстві з Карітас України та Catholic Relief Services, (CRS) та за фінансової підтримки BHA (Bureau for Humanitarian Assistance, USAID)

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь