Image

Почути найцінніші слова: триває акція “Смартфон добра” від Київстар та Карітас України

“Я в порядку”, “Як ти? “Міцно обіймаю”, “Тримайтеся!” Ці важливі слова тисячі українців зможуть почути від своїх рідних завдяки спільній акції “Київстар” та фонду “Карітас України”. 

Пані Любов чекала в черзі на отримання допомоги від Карітасу Кам’янське. Розговорилась із волонтерами і виявилось, що жінка не в змозі зареєструватись на повторну продуктову допомогу, бо в неї просто немає телефону.

Тепер пані Любов користується станенькою, але непереможною NOKIA. Співробітники Карітасу перевірили справність телефону, додали стартовий пакет та зареєстрували пані Любов на повторну допомогу. 

«Мій син напевно думає, що я загинув. Тепер зможу почути його і повідомити, що живий», – пан Вадим із Бородянки проживає у шелтері села Лісоводи на Хмельниччині.

Коли почалася війна, його будинок розбомбили у перші дні, а чоловіка завалило уламками. Скільки він там пролежав не пам’ятає. Ледве вибрався, серйозно травмований, роздягнений він дійшов до лікарні, але її на той час вже евакуювали.

 «Мене і ще декількох людей забрали волонтери і ледве вивезли, адже в Бородянку вже зайшли російські війська. Нас завезли спочатку в будинок інтернат у Житомирі, а через тиждень — у Лісоводи. Тут мене дівчата виходили після важкої операції, дуже їм вдячний», — каже Вадим.

Телефон чоловіка, як і все, що було в будинку, засипало уламками, або знищено. Він припускає, що сусіди, друзі і син вважають його зниклим, або загиблим, бо переконаний, що ніхто не бачив, як він вибрався з-під завалів і куди подівся.

«Тепер я зможу віднайти телефони сусідів і сина, який давно проживає за кордоном і зв’язок із ним був тільки телефоном. Дуже вдячний компанії Київстар і Карітас Хмельницький, що повернули можливість спілкуватися з сином і друзями», — каже чоловік.

Пані Людмила з міста Бахмут, яка знайшла тимчасовий прихисток на Тернопільщині, 25 грудня святкуватиме свій день народження. “Смартфон добра” став приємною несподіванкою для жінки. Так само і для пані Лідії з Чернігова, яка дуже потребувала телефон для повноцінного зв’язку, оскільки її старенький вже давно зламаний та не підлягає ремонту. 

Всі абоненти Київстар можуть долучитися до благодійності, подарувавши свої старі, але справні телефони тим, хто постраждав від війни та не має зв’язку з близькими. Карітас подбає, щоб вони потрапили до вимушених переселенців, які найбільше потребують такої допомоги.

Долучитися до ініціативи оператора легко: ваш справний смартфон або кнопковий телефон, яким ви уже не користуєтеся, може стати «смартфоном добра», якщо принесете його разом із зарядним пристроєм у будь-який фірмовий магазин Київстар.

Працівники магазину перевірять телефон на наявність особистої інформації попереднього власника, адже оператор подбає про захищеність особистих даних користувачів.

Київстар передасть отримані телефони «Карітасу України». Фонд роздасть ґаджети своїм підопічним – внутрішньо переміщеними особами, що постраждали внаслідок війни, – через мережу осередків по всій країні. 

Кожному, хто долучиться до акції та надасть свій мобільний на благодійність, Київстар віддячить безлімітним мобільним інтернетом на 90 днів або безоплатним Київстар ТБ на 3 місяці.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь