Image

Блаженніший Святослав Шевчук відвідав осередок Карітасу у Запоріжжі

Отець і Голова УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук завітав із візитом у Запоріжжя, мав зустріч із обласною владою, поспілкувався із вірянами та колективом Карітасу.

Храм Святого Володимира став місцем зустрічі та урочистої служби. Після спільної молитви, Отець Святослав звернувся зі Словом до присутніх: говорили про те, які виклики щодня переживає Запоріжжя як прифронтове місто, про небайдужість до страждань ближнього та увагу до тих, хто потребує допомоги.

Працівники осередку чекали зустрічі із Блаженнішим, адже після 10 місяців щоденної роботи із подолання гуманітарної кризи, усі потребували духовного підживлення та мотивації. Верховний Архієпископ Святослав Шевчук подякував усім фахівцям Фонду та наголосив, що викликів у новому році стане ще більше, але важлива місія — долати їх.

Карітас України — це унікальний інструмент, який наразі пов’язує тих, хто хоче надати допомогу із тими, хто її потребує. Наше завдання – “добре робити добро”, зростати професійно та не забувати про духовний ресурс.

Зараз увага усього світу прикута до війни в Україні, Блаженніший виступає перед спільнотою від імені стражденного народу. А Карітас, в свою чергу, через натхненне соціальне служіння та фінансову допомогу донорів, долає гуманітарну кризу, аби не допустити гуманітарної катастрофи.

Неможливо залишатися осторонь у процесі надання допомоги, тому саме духовна наповненість може стати тим генератором, що надасть сил для плідної роботи й подалі.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь