Image

Замість дому: на Івано-Франківщині працює прихисток для вимушених переселенців

У селі Маріямпіль на Івано-Франківщині у приміщенні колишньої лікарні облаштували шелтер для вимушених переселенців. Там зможуть тимчасово проживати 40 людей.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На облаштування прихистку волонтери витратили 1 млн гривень. Гроші для ремонту надав Карітас Івано-Франківськ та Дубовецька територіальна громада. Волонтери привезли меблі та побутову техніку.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Адміністраторка нового шелтеру Уляна Фучила розповіла Суспільному Івано-Франківськ, що у прихистку є всі необхідні меблі, побутова техніка та генератор.

Від початку повномасштабного вторгнення до Маріямполя переїхали понад сто людей. Вони спершу жили у місцевій школі, а потім їх переселили до вільних будинків у селі.

Будівлю, де облаштовано шелтер, збудували як резиденцію для католицького священника, розповідає Роман Дзюбак, очільник очередку Карітасу. Згодом у цьому приміщенні була лікарня. Однак останніх декілька років будинок пустував.

За його словами, людям, яких поселять до шелтера, допомагатимуть із пошуком роботи. Також у планах волонтерів розширити прихисток. На другому поверсі хочуть облаштувати кімнати для людей пільгових категорій.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь