Image

За 4 місяці допомогли 15 тисячам людей. Як працює осередок Карітасу у Кропивницькому

У Кропивницькому з жовтня минулого року розгорнув свою роботу осередок Карітасу, в якому наразі працівники надають переселенцям психологічну, духовну підтримку та організовують безкоштовні гарячі обіди, продуктові та гігієнічні набори. Є допомога кризового менеджера та різноманітні майстер-класи для дітей. 

У кропивницькому осередку є група волонтерів, це близько півсотні переселенців здебільшого з Донеччини. Є ВПО з Луганщини, Харківщини, Херсонщини. Вони долучаються до розвантаження та завантаження машини гуманітарною допомогою, сортують одяг, комплектують продуктові та гігієнічні набори.

“Волонтером може будь-хто. Карітас наголошує на тому щоб була своя волонтерська база, яка допомагатиме та підтримуватиме один одного”, – каже очільник осередку отець Іван Третяк.

Від початку повномасштабного вторгнення рф на базі Парафії Різдва Світого Івана Хрестителя УГКЦ, створили гуманітарний центр імені Святого Миколая Чудотворця. Працівники допомагали переселенцям та людям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Видача продуктових наборів у Карітасі Кропивницькому проходить щодня після проповіді. Так, за січень ми допомогли 500 людям, видаючи продукти. Є сімейні, розраховані на родину з трьох людей, є персональні, якщо людина одинак.

Також зареєстровані переселенці отримують сертифікат на щоденні комплексні гарячі обіди, які можна отримати в їдальні педагогічного університету імені Винниченка.

В благодійному фонді є соціальний педагог-аніматор, який проводить різні тематичні заходи. Нещодавно це була зустріч, де розказували про Святвечір. Також діти спільно з педагогом виготовляють іграшки, аплікації своїми руками, уроки арт-терапії.

У майбутньому планують організувати дитячий куточок . Вже закупили для того крісла-пуфи, різні матеріали, щоб проводити заняття з дітьми-переселенцями. Дитячий простір мають намір організувати в підвальному приміщенні, який наразі слугує як укриття для місцевих мешканців, де вони ховаються під час повітряних тривог. Проте на даний момент там триває ремонт і для його завершення необхідні кошти.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь