Image

Зайнятість у якості приватного підприємця під час навчання в Німеччині. Що потрібно знати українським здобувачам освіти?

Самостійна зайнятість під час навчання може бути дозволена відповідно до §21 абзацу 6 Закону про перебування (§21 AufentG). Вона, насамперед, не повинна ставити під загрозу завершення навчання.

Щоб стати приватним підприємцем необхідно отримати дозвіл у Відомства у справах іноземних громадян. Крім цього, в деяких випадках потрібен ще дозвіл на здійснення діяльності (Genehmigung zur Ausübung der Tätigkeit) або  реєстрація бізнесу (Gewerbeanmeldung). Для фрілансерів достатньо податкового номера в податковій службі.

Важливо! Варто попередньо проконсультуватися в консультаційному центрі для відкриття підприємницької діяльності (Beratungsstelle für Existenzgründer) або в торгово-промисловій палаті (Industrie- und Handelskammer), які дозволи вам потрібні. Це спростить подачу клопотання до Відомства у справах іноземних громадян.

Якщо ви знаходитесь на території України.

Звертайтеся до наших фахів(чинь)ців та отримайте кваліфіковану консультацію https://caritas.ua/migration-beratung/ 

Або ж надішліть нам своє запитання за посиланням: https://forms.gle/Ks9XrLTq2w1c8L2Y7

Всі консультації надаються БЕЗКОШТОВНО!

Важливо: Проєкт не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Проєкт «Обізнаний та готовий до Німеччини» реалізовується за підтримки Дияконії Баден-Вюртемберга.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь