Image

Десятий шелтер для вимушених переселенців відкрився на Івано-Франківщині

Це єдиний прихисток для маломобільних людей, який фонд відкрив від початку повномасштабної війни. Шелтер для переселенців віком від 60 років і тих, які мають інвалідність, відкрили 2 червня в Коломиї.

Директорка шелтеру Надія Лапчинська розповідає Cуспільне. Івано-Франківськ: новий прихисток розрахований на 30 людей. Зараз в ньому проживають 15 переселенців, решта місць уже заброньовані.

“Мешканцям прихистку надаватиметься чотириразове харчування. Також ми будемо підписувати декларації з нашими місцевими лікарями. Літні люди отримуватимуть кваліфіковану медичну допомогу”, — каже Надія Лапчинська.

Проживати в шелтері зможуть 30 осіб похилого віку. Все обладнання підлаштовується під потреби літніх, які потребують стороннього догляду. Створити таке комфортне та затишне місце вдалося завдяки проєкту «Прихисток для найбільш вразливих людей літнього віку» за підтримки Карітасу Австрії та Карітасу України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь