Image

Європейський день боротьби з торгівлею людьми: виклики, результати, пошуки рішень

Визнання і вшанування Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми важливо, оскільки ця проблема залишається серйозним викликом для сучасного суспільства, і міжнародна співпраця та усвідомлення її наслідків є ключовими для її подолання.

«Торгівля людьми часто має транснаціональний характер, і цей день наголошує на важливості співпраці між країнами та міжнародними організаціями у боротьбі з цією проблемою», – сказала Наталя Голинська, керівниця проєктів та програм по протидії торгівлі людьми Карітасу України.

Європейський День боротьби з торгівлею людьми відзначається 18 жовтня щорічно в країнах Європейського союзу та інших європейських державах. Цей день створений для привернення уваги до серйозної проблеми торгівлі людьми і для підкреслення важливості боротьби з цим жахливим явищем.

Європейський День боротьби з торгівлею людьми служить для підвищення обізнаності про проблему торгівлі людьми та її наслідки. Він сприяє проведенню освітніх заходів та розповсюдженню інформації про механізми та методи боротьби з цією проблемою.

Цей День надихає уряди, громадські організації, та кожного й кожну до конкретних кроків для запобігання та припинення торгівлі людьми та захисту прав постраждалих.

Пам’ятаємо, що важливо надавати підтримку та захист усім, хто постраждав від торгівлі людьми, допомагаючи їм отримати доступ до правосуддя, медичної, соціальної, психологічної та інших видів допомоги.

Як повідомила нам Наталя Голинська: «Лише за останні 3 місяці роботи усі наші 5 центрів по всій Україні виявили та надали допомогу 22 особам, які постраждали від торгівлі людьми, провели 49 превентивних заходів з протидії торгівлі людьми для 4 054 учасників, а також опублікували 49 інформаційних статей в соціальних мережах та ЗМІ».

Твоє життя безцінне! Бережи його! Не стань живим товаром!

Пам’ятайте, якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми, ваш обов’язок як громадянина /громадянки України повідомити цю людину про можливість отримати допомогу. Якщо дана ситуація відбувається зараз звертайтеся до Національної поліції України – 102.

Якщо даний злочин здійснюється (здійснювався) по відношенню до дитини ми маєте повідомити в поліцію та службу у справах дітей.

Щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми, Ви можете отримати консультацію та допомогу за номерами телефонів у вашому регіоні – https://caritas.ua/ccpat/

Карітас Київ:

E-mail: info@caritas-kiev.org.ua;

Тел.: (067)-108-00-52

Карітас Івано-Франківськ:

E-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net;

Тел.: (068)-322-49-77; (095)-024-62-16

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

E-mail: caritasdroh@gmail.com;

Тел.: (067)-454-48-85

Карітас Одеса:

E-mail: caritasodessa@ukr.net;

Тел.: (095)-295-33-30

Карітас Чернівецької Єпархії

E-mail: caritas.chernivtsi@gmail.com,

Тел.: (095)-021-34-03


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь