Image

Волонтерка Карітасу налагодила постачання ліків до України

0 Comments

Наші волонтери – одна із рушійних ланок, яка значно допомагає нам реалізовувати свою доброчинну діяльність.

Знайомтеся, це Анастасія, яка допомагає в Карітасі Кам’янське забезпечувати ліками тих, кому це необхідно. Ця смілива, хоробра жінка почала допомагати з доставкою необхідних медикаментів до України відтоді, як вперше поїхала до Польщі з початком російської агресії. В той перший свій візит до Польщі Настя відвезла своїх дітей, щоб убезпечити їх. Вже на зворотньому шляху вона звернула увагу на те, що багато людей потребують життєво-необхідних ліків, але не мають можливості купити їх в Україні. Через російську агресію поставки медикаментів порушилися, що спричинило багато проблем для людей, які їх дуже потребують. Це наштовхнуло Настю на рішучі дії.

Вона знайшла польського лікаря та звернулася до нього з проханням про допомогу. Лікар відгукнувся та виписав рецепт для волонтерки на придбання медикаментів. Тоді Настя на свій страх і ризик купила їх за свої кошти та попрямувала до України, щоб якнайшвидше доставити їх потребуючим. Але під час перетину митного кордону України у Насті виявилися неабиякі труднощі. Прикордонники погрожували їй ув’язненням за перевезення медикаментів, адже офіційно жінка не мала при собі ні посвідчення волонтера, ані будь-якого іншого документа, що підтверджував би законність її намірів та дій. Але в цей момент хоробрості Насті було не займати. Вона дуже впевнено відповіла службовцю, що він може застосувати до неї будь-які санкції, але вантаж з медикаментами, що вона везе, він має доставити в те місто, де вони є вкрай необхідними та де їх чекають люди. Втім, порадившись між собою, прикордонники вирішили надати жінці-волонтеру «зелене світло», і вже далі без проблем пропустили її з важливим вантажом.

Так Настя тоді вперше змогла довезти необхідні медикаменти до Карітасу Кам’янське. Тепер волонтерка налагодила постачання ліків до тих, кому це зараз необхідно. Жінка, незважаючи ні на які обставини живе поїздками між Польщею та Україною задля того, щоб у своєму столітровому рюкзаку привезти ліки для тих, кому вони вкрай необхідні.

«Не можна проходити осторонь, треба робити хоч маленькі спроби для того, щоб забезпечити людей найнеобхіднішим», – ділиться Анастасія.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь