Image

Відновлення рівноваги на карантині – поради психолога

Зараз, під час пандемії COVID-19, важливо розуміти складність ситуації та лишатися вдома, максимально обмежуючи свої соціальні контакти, як радить Міністерство охорони здоров’я України.

Але на третьому тижні вимушеної самоізоляції, може стати важко долати стрес, депресію та переживання.

Психолог Карітасу Донецьк у м. Дніпро підготував кілька порад, як уникнути погіршення психофізичного стану та лишатись позитивним у ці скрутні часи.

Отже, що робити, якщо у вас з‘явився страх спілкування з оточуючими, ви стали більш замкнутими, є страх вийти на вулицю, чи впустити когось зі знайомих до себе додому? Психолог радить пересилити себе, кооперуватись у невеликі групи (але не більше 5 людей) і проводити час разом, але онлайн. Наприклад, у Скайпі. Можна, організовувати онлайн книжкові клуби, змагання з настільних ігор, кіноперегляд фільмів в онлайн кінотеатрів, з подальшим обговоренням, тощо.

Чи, наприклад, у вас депресія через недостатню активність під час карантину. Виходом для вас, може бути, заняття спортивними вправами, нові рухливі хобі, прибирання оселі, заняття на тренінгах та вебінарах з самовдосконаленням.

Чи у вас проблема, бо ви постійно шукаєте в різних джерелах симптоми вірусу, та намагаєтеся знайти їх у себе. Спробуйте цікавитися інформацією лише з офіційних джерел, дотримуватись правил особистої гігієни та не займатись самолікуванням.

І на останок. Не піддавайтеся паніці, майте критичне мислення та будьте здорові!

Categories: News | Новини

Залишити відповідь