Image

У Стрийському Карітасі подякували волонтерам за служіння

До Міжнародного дня волонтера у Карітасі Стрийської єпархії УГКЦ зібрали волонтерів, щоб навчитися новому та підбити підсумки. Розпочали зустріч тренінгом, на якому учасники отримали корисні практичні рекомендації психолога Марти Гладій для відновлення власних ресурсів. Після цього провели тімбілдінг, на якому мали нагоду не лише познайомитися краще, але й зміцнити командний дух. Кожен із волонтерів повернувся додому із білим конвертом добра, у якому інші волонтери залишили теплі слова та побажання, які будуть надихати у моменти, коли це буде потрібно.

Серед волонтерів Стрийського Карітасу є також внутрішньо переміщені особи, які незважаючи на те, що самим може бути складно бути далеко від дому, продовжують служити та зігрівати теплом свого серця інших. Одна із таких сімей – Карен, Наталя та сини Артур і Олександр, які приїхали на Львівщину із Харкова ще на початку березня. У Стрийському Карітасі вони допомагають розвантажувати фури із гуманітарною допомогою та формувати продуктові набори для вимушено переміщених осіб. Пані Наталя каже: «Потрібно робити усе, що можеш. Там, де ти є. Кожен має працювати задля України та нашої перемоги». 

Директор Карітасу о. Володимир Мамчин звернувся до волонтерів такими словами: «Головне гасло Карітасу – фраза, яка перефразовує слова апостола Павла і стверджує, що більше щастя давати, ніж брати. Мабуть, кожен і кожна із вас в той чи інший спосіб, допомагаючи Карітасу служити ближнім, наповнили свої серця Живим Богом. Єдине, що я можу сказати вам всім сьогодні – велике дякую. Направду, без вас наш Карітас не зміг би робити дуже великої частини того, що ми сьогодні робимо. Ваше служіння є угодне Богові. Те, що ви робите, – справа, яку Господь заповідав нам всім робити – любити ближнього свого, як самого себе. І кожен із вас дуже практично та діяльно виконує її. З вашою допомогою Стрийський Карітас ​сьогодні може казати, що від початку війни ми допомогли вже більше, ніж 10 000 людям! Це ми зробили завдяки вам! Дякуємо!»


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь