Image

Карітас України та УВКБ ООН надають підтримку  постраждалим домогосподарствам в 6 регіонах України

Понад 1600 домогосподарств в 6 регіонах України отримають грошову допомогу на малі ремонти та малу модернізацію від УВКБ ООН (UNHCR) в межах проєкту Карітас України.

Проєкт передбачає надання грошових грантів постраждалим від російської агресії домогосподарствам на відновлення житла в громадах Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Запорізької та Житомирської областей. Натомість в Одеській та Полтавській областях домогосподарства внутрішньо переміщених осіб отримають кошти для модернізації своїх нинішніх помешкань, яка необхідна для комфортного та безпечного проживання. Зокрема, постраждалі від російських обстрілів домогосподарства в межах проєкту зможуть замінити вікна, усунути тріщини, незначні пошкодження даху, усунути пошкодження електрики або водовідливу.

Внутрішньо переміщені особи, які проживають у приймаючих родинах або орендують житло, матимуть кошти для утеплення, встановлення або ремонту опалювальних приладів, придбати критично важливі предмети для зими або замінити вікна.

Всі домогосподарства пройшли технічну оцінку з боку інженерів та соціальних працівників мережі Карітасу і після отримання коштів від УВКБ ООН  зможуть відновити свої помешкання для комфортного і безпечного проживання.

Процес відбору бенефіціарів вже завершився. Вони були визначені відповідно до критеріїв вразливості.  Право на грошову допомогу мали  родини з низьким доходом (менше ніж 5400 грн на особу) або родини, члени яких є людьми з інвалідністю або важкохворі, мають 3 і більше дітей. Пріоритетними групами з отримання допомоги також були самотні люди похилого віку, вагітні жінки, одинокі батьки та матері.

Після підписання меморандуму та отримання коштів заявники зможуть придбати необхідні будматеріали та замовити послуги  для покращення умов проживання.

Загальна сума  допомоги на поточний момент складає понад 65 млн гривень.

Проєкт Карітас України “Надання житла для вразливих родин в України”  за підтримки УВКБ ООН (UNHCR) реалізується Карітас Кривий Ріг, Карітас Запоріжжя, Карітас Миколаїв, Карітас Полтава, Карітас Одеса, Карітас Житомир.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь