Image

Топ-6 дієвих порад батькам дошкільнят та молодших школярів в період карантину

0 Comments

В період карантину зросла кількість звернень до дитячого психолога, при цьому змінився зміст запитів. Психолог Дитячого центру Простору підтримки Тетяна Єршова класифікувала найпопулярніші питання та підготувала відповіді.

Отже, поради для батьків дошкільнят та молодших школярів в період оголошеного карантину для боротьби з COVID-19:

1. Займіться з дитиною якою-небудь конкретною змістовною діяльністю. Наприклад, разом зробіть іграшку, спільний малюнок, приготуйте якусь страву. Коли дитина поруч з батьками та зайнята спільною діяльністю — це знімає тривогу.

2. Постарайтесь використовувати час з дитиною з користю, мотивуйте своїм позитивним прикладом. Так, разом можна зробити спортивні вправи або приготувати смачний десерт.

3. Важливо! За можливістю зберегти звичний «режим життя» та розклад. В іншому випадку дитині важко буде повернутися до колишнього порядку після закінчення карантину. Спільно сплануйте час, влаштовуйте заняття, як в школі чи дитячому садку, організовуйте «перерви», слідкуйте, щоб дитина не засиджувалася до ночі.

4. Якщо дитина хвилюється через вірус і задає питання, то говорити треба приблизно наступне: «Якщо виконувати всі правила (мити руки, обличчя, коли це потрібно — після того, як прийшли з вулиці, після туалету, перед їжею; провітрювати кімнату; на вулиці надягати рукавички; виконувати режим дня; вчасно лягати спати; пити вітаміни; правильно харчуватися тощо), то всі будуть здорові!»

5. Важливо давати відповіді дитині в площині конкретних рекомендацій. Не потрібно весь час змушувати мити руки, а тільки, коли це необхідно, інакше це може привести до нав`язливості станів.

6. Якщо дитина дуже боїться захворіти, то щоб її заспокоїти не слід казати неправду, краще чесно пояснити приблизно так: «Нажаль, люди часто хворіють. Мікроби є завжди, але якщо ми дотримуємося всіх правил, то всі будуть здорові! Звичайно, людина може захворіти, але потім вона одужує. Пам`ятаєш, як ти хворів(ла), був(ла) застуджений(на)? Потім ти одужав(ла)». Така відверта розмова покаже дитині, що зі своїми страхами вона завжди може прийти до батьків, які підтримають її та заспокоять.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь