Image

Робота з протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області

0 Comments

Напередодні Міжнародного дня боротьби за скасування рабства Карітас Івано-Франківськ спільно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА провели три круглі столи на тему: «Попередження злочину торгівлі людьми серед жителів територіальних громад. Виявлення осіб постраждалих від торгівлі людьми та забезпечення надання допомоги для успішної реабілітації та інтеграції у громаді» на рівні Косівської районної державної адміністрації, Коломийської районної державаної адміністрації та Івано-Франківської районної державної адміністрації.

До участі в засіданнях круглих столів були долучені відповідальні працівники за заходи з протидії торгівлі людьми в міських, селищних та сільських радах територіальних громад цих районів.

Працівники благодійного фонду Карітас Івано-Франківськ і представники громад і влади поділилися досвідом роботи з людьми, що опинились у ситуації торгівлі людьми.

Під час засідань круглих столів наголошувалось, що на рівні новостворених районів та територіальних громад необхідно запровадити ряд заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності державної політики, а саме: удосконалити нормативно-правову базу у сфері протидії торгівлі людьми на рівні району, територіальної громади, створити Міжвідомчу раду з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, розпочати процес розробки та прийняття цільових соціальних програм з протидії торгівлі людьми, або включення компоненту заходів з протидії торгівлі людьми до комплексних програм соціального захисту населення районів, територіальних громад.

Робота з протидії торгівлі людьми набуває все більшої актуальності, адже ця проблема є близькою кожному громадянину – не лише тим, хто безпосередньо постраждав від злочину торгівлі людьми, а й нам – щоб не залишатися осторонь і не бути байдужим до проблем світового значення.

«Ми повинні бачити потребу кожної людини, бо несемо відповідальність за інших», – підсумував директор благодійного фонду Карітас Івано-Франківськ О.Володимир Чорній.

Заходи відбулись у рамках проєкту «Розбудова спроможності Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області».

Проєкт реалізується за підтримки IOM Ukraine та за фінансової підтримки USAID – US Agency for International Development та проекту «Підвищення ефективності заходів з надання соціальної підтримки особам, постраждалим від торгівлі людьми в умовах децентралізації» за фінансової підтримки Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь