Image

Партнерство заради допомоги потребуючим

Мінсоцполітики співпрацюватиме з МБФ «Карітас України» щоб збільшити охоплення потребуючих допомоги та забезпечити рівномірний її розподіл.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Мінсоцполітики співпрацюватиме з Міжнародним благодійним фондом «Карітас України».

Відповідні домовленості досягнуті на зустрічі фахівців Міністерства з Тетяною Ставничою, Президентом МБФ «Карітас України».

Зокрема, сторони домовились про співпрацю в наступних напрямках:

• обмін інформацією про осіб, яким потрібна гуманітарна допомога, структуру та обсяги їх потреб, 

• залучення до співпраці партнерів – міжнародних благодійних організацій (громадських та під егідою ООН), 

• обмін аналітичною інформацією, необхідною для прогнозування та планування допомоги, 

• обмін методологією та практичним досвідом отримання, зберігання, сортування та доставки гуманітарної допомоги, видачі її конкретним особам.

МБФ «Карітас України» узгоджуватиме з Мінсоцполітики групи осіб, яким буде надаватись допомога, щоб забезпечити більше охоплення потребуючих допомогою та рівномірний її розподіл. 

Мінсоцполітики надало МБФ «Карітас України» розроблену форму для збору інформації про потреби людей у допомозі для того, щоб обмін відповідною інформацією відбувався в уніфікованому, структурованому вигляді. 

«Мінсоцполітики має детальну інформацію про людей з вразливих категорій. Ми розуміємо, що в умовах війни їх становище погіршилося, тож допомогу, яка надавалася їм у мирний час, потрібно продовжувати і посилювати. Ми також працюємо над створенням бази даних тимчасово переміщених осіб, які залишаються на території України, системою постійного моніторингу їх потреб, та пошуку ресурсів для їх задоволення. Досягли домовленостей з Укрпоштою та Новою поштою про використання їх мережі для доставки допомоги.

При цьому, МБФ «Карітас України» має великий досвід у наданні гуманітарної допомоги населенню, постраждалому внаслідок бойових дій. Вони мають розгалужену організаційну структуру по всій території України та тісні зв’язки з міжнародними благодійними організаціями. Тому ми впевнені, що об’єднання наших можливостей дозволить ефективно допомагати більшій кількості людей», – прокоментувала Марина Лазебна.

Categories: Новини

Залишити відповідь