Image

Карітас Запоріжжя оголошує конкурс мікрогрантів для громад

0 Comments

Ініціатива реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини в рамках проєкту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту».

Мета конкурсу ― підтримка громад, що постраждали від збройного конфлікту на Сході України, сприяння адаптації внутрішньо переміщених осіб до нових життєвих обставин, створення сприятливих умов для інтеграції внутрішньо переміщених осіб до місцевих громад за новим місцем проживання, розвиток локальних громад.

Участь у проєкті можуть взяти фізичні особи, громадські організації та ініціативні групи, що проживають у м. Запоріжжя та Запорізькій області, Маріїнському та Ясинуватському районах Донецької області.

Максимальна сума одного гранту становить 22 000 грн. (включно з податками). Власний внесок грантоотримувача повинен становити щонайменше 10% підтверджений документом. Гранти надаються на конкурсній основі.

Заявки приймаються з 1.02.2021 до 31.03.2021.

Пріоритет надаватиметься проєктам, що будуть направлені на роботу з:

🔹дітьми та молоддю, особами та сім’ями, які знаходяться в складних життєвих обставинах

🔹особами й дітьми з інвалідністю та членами їхніх сімей

🔹внутрішньо переміщеними особами

🔹учасниками АТО/ООС та членами їхніх сімей та родин

🔹особами похилого віку

Орієнтовна тематика проєктів:

🔸допомога потребуючим через розширення доступу та підвищення якості соціальних, освітніх та інших послуг

🔸заходи з покращення взаємодії між державним та громадським секторами щодо розвитку соціальної сфери

🔸активізація громадян до реалізації соціально-значущих ініціатив в місцевій громаді та у співпраці з релігійними громадами

🔸просвітницькі заходи серед населення щодо вирішення актуальних соціальних питань та проблем в місцевій громаді

🔸сприяння подоланню наслідків пандемії через впровадження якісних соціальних змін (надання соціальних послуг, захисту потребуючих тощо)

🔸розвиток волонтерського руху та лідерства

Посилання на аплікаційну форму: https://drive.google.com/…/1r…/view…

Звертаємо увагу, що при розробці проєкту необхідно враховувати особливості оподаткування цільової благодійної допомоги в залежності від статусу (організаційно-правової форми) отримувача.

Заявки необхідно надсилати на пошту проєкту: caritashupzp@gmail.com вказавши у темі листа «Конкурс мікрогрантів 2021»

З усіх питань можна звертатись за телефоном гарячої лінії: 050 322 46 00 (понеділок – п`ятниця 9.00-18.00); 050 661 76 71, Юрій – кейс-менеджер.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь