Карітас закликав громадян та федеральний уряд Австрії до продовження допомоги українському народу

Під час поїздки в Україну команда Карітасу Австрії відвідала Київ, Житомир, Ірпінь та Бучу.

“Україну щодня атакують безпілотниками і ракетами. Ми не повинні обманювати себе: Хоча останнім часом Україна значною мірою зникла зі шпальт газет, війна тут триває з незмінною жорстокістю”, – зазначив Клаус Швертнер, директор віденського Карітасу.

“Можливо, це буде найдовший марафон, який Австрії та Європі довелося пробігти з часів Другої світової війни. Але ми це бачимо: наша допомога працює, і вона має велике значення для багатьох чоловіків, жінок і, перш за все, для 5 мільйонів дітей – особливо зараз, на Різдво”, – додав Швертнер.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну завдяки допомозі австрійців “Карітас” доставив в Україну близько 500 тонн допомоги, “чверть мільйона людей в Україні також отримали підтримку у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни та питної води”.

Директор віденського Карітасу звернувся до відповідальних осіб у федеральному уряді Австрії з проханням не припиняти гуманітарну допомогу Україні в наступному році і забезпечити відповідне фінансування.

“Допомога повинна продовжуватися, тому що потреба в ній зростає, оскільки війна триває. Ми просимо про цю допомогу в час, який також є складним для людей в Австрії. Але досвід останніх кількох місяців дає мені впевненість, що багато австрійців хочуть приєднатися до нас, щоб зробити можливим маленьке різдвяне диво для наших сусідів в Україні”, – сказав Швертнер.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/