Image

Карітас вирішує проблему з водопостачанням у буферній зоні

0 Comments

21 жовтня у селищі Мирному Волноваського району була пробурена перша свердловина.

У селах Волноваського району на лінії фронту колодязі та свердловини спустошуються. Геологи висловлюють думку, що вода «йде» у тріщини у гранітних плитах, на яких стоїть південь Донецької області. Ці тріщини – наслідки частих артилерійських обстрілів. Війна триває, а вода продовжує зникати.

Карітас України вирішив системно підійти до вирішення проблеми з водопостачанням. Вже місяць в рамках проекту «Підготовка до зими у Східній Україні» тривають гідрогеологічні розвідувальні роботи в кількох населених пунктах на лінії зіткнення в Донецькій області.

За цей місяць команда Карітасу Маріуполя, співпрацюючи з селищними радами та адміністраціями Волноваського та Мар’їнського районів, провела велику підготовчу технічну та документальну роботу з метою пошуку місць буріння свердловин.

21 жовтня перша свердловина була пробурена у селищі Мирному Волноваського району, фактично в центрі села – в 50-ти метрах від школи та будівлі селищної ради. Довелося подолати 21 метр граніту, аби дістатися питної води. Загальна ж глибина свердловини – 28 метрів.

Співробітники Карітасу Маріуполь вже спробували воду з нової свердловини та запевняють, що за органолептичними ознаками вода якісна. Але, звісно, проби вже відправлені на санітарно-епідеміологічну перевірку, аби якість води була підтверджена експертною оцінкою.

Найближчим часом свердловина буде обладнана бюветом, і більш ніж півтори тисячі людей отримають безкоштовну якісну питну воду.

 


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь