Image

Карітас України запускає новий проект в Донецькій та Луганській областях

0 Comments

Розпочався новий проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях».

Проект триватиме 18 місяців з 15.11.20 по 14.05.22 та реалізовуватиметься Карітас України спільно з командами Карітасів Запоріжжя, Донецька та БФ «Милосердя Луганськ».

Загальний бюджет проекту складає 775 000 евро.

Метою проекту є сприяння підтримці та захисту життя вразливих верств населення та внутрішньо переміщених українців у районах, що постраждали від конфлікту, у Донецькій та Луганській областях шляхом заходів зі сталого відновлення та стійкості.

Проект націлений на вразливих ВПО, які постраждали від конфлікту, та населення, що мешкає на відстані 0-5 км від «лінії розмежування».

В межах проекту бенефіціари Карітасу отримають опалювальні матеріали, гігієнічні набори, супровід домашньої опіки, а також потребуючих консультуватимуть психологи проекту.

Серед основних активностей проекту:

  • Забезпечення 640 вразливих домогосподарств опалювальними матеріалами (3 т на кожне домогосподарство)
  • Забезпечення 800 вразливих домогосподарств гігієнічними наборами (2 набори на кожне домогосподарство)
  • Надання послуг з домашньої опіки для 150 людей похилого віку з особливими потребами, включаючи прикутих до ліжка та нерухомих людей
  • Забезпечення 300 літніх людей з особливими потребами, включаючи 150 прикутих до ліжка та нерухомих людей гігієнічними наборами (3 набори на одного бенефіціара)
  • Надання психосоціальної підтримки для 240 людей, які проживають визначених локаціях проекту (в середньому щонайменше 6 сеансів на одну людину, залежно від потреб бенефіціарів)
  • Сприяння проведенню 48 сесій груп самодопомоги в 6 населених пунктах (один раз на місяць протягом 16 місяців)
  • Організація та сприяння 48 заходам залучення громади для посилення згуртованості громади, солідарності та самозахисту
  • Проведення інформаційної кампанії для 9000 людей про ризики, пов’язані з COVID-19, включаючи гендерне насильство, заходи захисту та стратегії пом’якшення.
  • Забезпечення 1200 бенефіціарів наборами індивідуального захисту для запобігання захворювань на Covid-19
  • Проведення 24 тренінгів для 60 активних жителів з розвитку бізнес навичок (бізнес-планування, маркетинг та продажі, аналіз ринку, фінансова грамотність, юридичні та податкові аспекти)
  • Фінансова та менторська підтримка для 30 активних мешканців, що пройшли навчання з розвитку бізнес навичок для реалізації власних бізнес ідей

Загалом проект охопить 12 820 бенефіціарів, 7 858 з них – жінки (61%) та 4 962 – чоловіки (39%).

Гуманітарна допомога надаватиметься людям, які проживають у 6 ізольованих сільських поселеннях, зокрема: Валуйське, Макарове, Вільхове та Золоте в Луганській області, та Новобахмутівка та Новоселівка в Донецькій області.

Бенефіціари відбиратимуться за оцінкою їхніх потреб та базових рівнів тяжкості їх стану за погодженням з місцевими органами влади та державними службами.

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь