Image

У Дніпрі відбувся круглий стіл щодо нового благодійного проєкту

0 Comments

Круглий стіл, присвячений підтримці найбільш вразливих верств населення, відбувся в обласній державній адміністрації 18 грудня 2020 року.

Новий проєкт по лобіюванню сталості соціальних послуг належить благодійному фонду “Карітас”. Діятиме він у Дніпрі та ще чотирьох містах України.

Проєкт включає два напрями: догляд вдома та соціальна підтримка багатодітних сімей і дітей під опікою.

Розрахований він на людей, що постраждали від військового конфлікту на сході України. А реалізується за підтримки уряду Німеччини. Про значення проєкту для містян розповідають його автори.

Любов Пантелюк – керівник фонду «Карітас Донецьк» у місті Дніпро: “Вони можуть організуватися в такі громади по потребах. А ми їм можем надати підтримку і юридичну, і супровід в цьому. І це внесе великий вклад саме в допомогу їм. В результаті – це зміцниться і громада місцева, тому що ми жевемо у місті Дніпро”. 

Юрій Петренко – заступник директора департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації: “Щоб громади побачили що може робити цей заклад. Щоб вони зверталися до нього, оформляли соціальне замовлення на ці послуги, які може сьогодні надавати. А це, я кажу, більше половини всіх послуг, які є на сьогоднішній день базовими”.

Чиновник додав, що проект цікавий і для громад регіону, які не мають соціальних центрів. «На Дніпропетровщині “Карітас” має сучасний центр, який може надавати базові соціальні послуги. Це догляд вдома, супровід, робота з людьми з інвалідністю, допомога по господарству. Тому громади, які знаходяться недалеко від обласного центру, можуть звертатися та оформлювати соціальне замовлення», – наголосив Петренко.

Проєкт розрахований на 4.5 роки та триватиме до квітня 2025-го.
Телефони Карітасу у Дніпрі – 0954595520 та 0986657388 (сайт – за посиланням).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь