Image

Карітас Надвірна відкрив шелтер для вимушених пересенців на Івано-Франківщині

Це вже другий прихисток, відкритий в рамках проєкту “Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні”. Про це Суспільному. Івано-Франківськ розповів директор Карітасу Надвірна отець Андрій Будзак.

У прихистку планують поселити 50 переселенців, а при потребі — і до 70. Будівля, де нині працює шетлер, зведена ще в 1924 році. Раніше тут була лікарня. Та останні 3 роки приміщення було в занедбаному стані.

Ремонт приміщення розпочали в жовтні 2022 року. Тут є капличка та кімната психолога, 10 окремих кімнат, облаштованих меблями, загальні санвузли з душовими, пральна кімната та дві кухні.

Окрім прихистку, у селищі Битків планують розвивати соціальне підприємництво — створити комплекс “Проживай і працюй”, щоб забезпечити переселенців робочими місцями.

“Щоб люди, які будуть тут проживати, паралельно могли працювати. Їм потрібно заробляти гроші, тому що ні громада, ні держава не може в довгостроковій перспективі завжди дбати про переселенців”, — каже Андрій Гунда, голова Пасічнянської громади.

Реабілітації та відновленню переселенців сприятиме також те, що прихисток розташований у горах.

Більшість грошей на будівництво прихистку залучили від міжнародних донорів.

“Карітас Корея” виділив 2 млн 700 тис. грн. Пасічнянська сільська рада нам допомогла — дала в межах одного мільйона. Також були залучені кошти різних меценатів та жертводавців. Теж приблизно мільйон гривень”, — розповідає отець Андрій Будзак.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь