Image

Допомогти з адаптацією: Карітас Київ розробив алгоритм дій щодо інтеграції вимушених переселенців

Карітас Київ провів роботу щодо виявлення критичних проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи. Завдяки цьому було розроблено алгоритм дій щодо інтеграції та адаптації ВПО у приймаючий громаді.

Працевлаштування ВПО – це надважливе питання, яке потрібно вирішувати комплексно.

Серед інших ключових проблем: допомога у відновленні документів, які втрачають ВПО, культурна інтеграція, юридичні консультації, надання інформаційних послуг та низки інших питань. Всі ці аспекти відіграють важливу роль у поліпшенні життя внутрішньо переміщених осіб.

Вирішення цих питань допомагає людині створити стабільні умови для розвитку у новому оточенні. Частину з них можливо вирішити на місцевому рівні.

За результатами заходів була запропонована низка пропозицій для документу, який підписаний з Київським обласним центром зайнятості з метою вирішення проблем працевлаштування.

«Проводяться спільні заходи з КОЦЗ щодо адаптації дітей та осіб з інвалідністю з числа ВПО, а також здійснюється юридична підтримка таких осіб, зокрема в Згурівській територіальній громаді», – каже юрист Карітасу Київ Андрій Данко.Також, в співробітництві з КОЦЗ проводяться групові та індивідуальні психологічні консультації, із залученням відповідних фахівців, щодо покращення соціальної згуртованості в громадах, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ, сприяння адаптації, соціалізації та реінтеграції ВПО».

«На базі філій Центру зайнятості, які розташовані в Київській області, БО “БФ “Карітас-Київ” сприяє соціальній та професійній інтеграції ВПО шляхом надання інформаційно-консультаційних послуг та навчання безробітних безпечного працевлаштування,» – каже фахівець з адвокації та лобіювання Карітасу Київ Валерій Крамаренко.

Окрім цього, проводяться заходи з підвищення кваліфікації надавачів соціальних послуг. Фахівці фонду проводять навчання для ВПО щодо створення власної справи.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь