Image

Історія успіху переможниці “Бізнес-акселератор 1.0 Одеса”

0 Comments

Мене звуть Алла Медведєва, в мене майстерня з ремонту та пошиття одягу, сумок, чохлів. Майстерня знаходиться в спальному, густонаселеному районі Одеси, на селищі Котовського. Майстерня працює трохи більше року, в перший же місяць вона стала прибутковою.

Я родом з Луганська, переїхала до Одеси восени 2014 г. На той момент я більше 9 років працювала у великому системному банку, тому переїжджала на нову посаду в улюбленому банку. Незабаром у банку почалися проблеми, і я була змушена піти працювати в один з державних банків. Мені вдалося “протриматися” там півроку, після чого я зрозуміла, що не готова працювати найманим працівником за чужими правилами. Згадалася дитяча мрія – бути дизайнером. Я і раніше шила одяг собі та подругам, тому вирішила монетизувати своє хобі. Курси, книги, виставки, знайомство з людьми з цієї сфери, проби себе в різних напрямках зайняли кілька місяців. Компромісом між самореалізацією і можливістю швидко окупити вкладення стала майстерня.

Життя до і після відрізняється кардинально. 

Сьогодні у мене практично немає ні хвилини часу, і мама засмучується, що дочка підшиває джинси, маючи податкову освіту і 8 років управлінської роботи. Але я набагато щасливіша!


Настав час втілювати мрію.

Після звільнення з банку постало питання: чим зайнятися? Батьківські установки не давали можливості займатися “нічим”. Коштів на відкриття банку, на жаль, було недостатньо. І згадалася дитяча мрія про дизайн – значить настав час втілювати. Сьогодні вона трансформувалася в більш приземлене – мати системний бізнес з хорошим прибутком, а саме, мережа майстерень і цех з пошиття.

Найбільше моє досягнення – зважитися.

Мені завжди важко говорити про досягнення, завжди здається, що їх немає або вони незначні. Найскладніше для мене було – зважитися (спасибі близькій на той момент людині за можливість пошуку себе). Для мене це стало найбільшим досягненням. З вимірюваного – наявність постійних клієнтів, клієнти за рекомендаціями з 2-го місяця роботи, більш широкий перелік послуг у порівнянні з конкурентами, співробітники, які отримують оплату за свою роботу. Скоро має бути розширення.

Причина успіху – не сидіти на місці.

Причиною того, що ми працюємо, і досить добре, служить готовність йти назустріч клієнту. Ми працюємо з усіма тканинами, позбавляємо клієнта від вибору фурнітури, працюємо багато, щоб встигнути до потрібного терміну. Просто потрібно не боятися, не лінуватися, і бути готовою вчитися.

Люблю те, що роблю.

Напевно, я не готова давати професійні рекомендації, а загальнолюдські звучать так. Займайтеся тільки тим, що любите. Якщо ти не готова робити це не для заробітку – це не твоя сфера. При цьому завжди потрібно цінувати себе, свою працю і свій час. Ціна на послуги повинна бути гідною. Йдіть туди, куди веде вас Всесвіт.

Заповнити заявку на участь в програмі бізнес-акселерації проекту «Тривалій економічний підйом для миру» мене змусила подруга. Дякую за шанс.

Я щаслива бути учасницею проекту. 

Для мене це була в першу чергу можливість підняти голову з буднів і побачити нове. У нас була амбітна мотивована група, присутність в ній начебто наповнювало мене новою енергією. Це найцінніше. Для мене дуже корисними були знання, які я отримала під час навчання в проекті «ТЕПМ». Домашні завдання змусили структурувати знання, записувати плани та ідеї.
Грант на розвиток бізнесу дозволив мені оптимізувати процеси, нове обладнання дозволило залучити нових дохідних клієнтів. Дякую співробітникам програми за наданий шанс і за дуже теплу атмосферу в процесі навчання. Для мене це було відпочинком.

Алла стала переможницею “Бізнес-акселератор 1.0 Одеса” – програми навчання для підприємців, які бажають розвинути свою діяльність.Бізнес-акселератор організовано в рамках проекту «Тривалий економічний підйом для миру» Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» за фінансової підтримки Austrian Development Cooperation. Партнери проекту МБФ «Карітас України» i Caritas Österreich.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь