Image

Директорів Карітасів навчали соціальному підприємництву та фінансовому менеджменту

0 Comments

10-11 жовтня 2019 року, в Княжичах, Київської області, проходив 4-й модуль навчання для директорів регіональних осередків Карітасів.

На дводенному тренінгу під назвою «Фінанси та Соціальне підприємництво в неприбуткових організаціях» отців-директорів навчали законодавчим нюансам та відмінностям в діяльності благодійної організації та інших неприбуткових організацій.

Всього на тренінгу були присутні 18 директорів Карітасів зі всієї України.

Тренером виступила Лариса Шкурка, сертифікований аудитор, експерт/тренер, консультант з бухгалтерського, податкового обліку, трудового ,фінансового, адміністративного, проектного та HR менеджментів, інституційної спроможності, організаційного розвитку та стратегічного планування.

Присутні на навчанні обговорювали такі теми:

  • Фінансова структура неприбуткової організації.
  • Практичний кейс «Формування фінансової підзвітності в НПО».
  • Бюджетування в неприбутковій організації.
  • Юридичні та податкові нюанси соціального  підприємництва.
  • Правила формування та розробки бізнес планів для соціального підприємництва, що врахувати, щоб не прогадати тощо

«Люди — не просто особистості, вони — особистості, яким властиво розвиватись і збільшувати багаж знань. Ось чому не потрібно нехтувати такою можливістю, і використовувати її максимально», прокоментував свою участь у тренінгу о.Володимир Раковецький, директор Карітасу Полтава.

У навчанні також взяли участь президент Карітасу України Андрій Васькович, Генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська та віце-президент Карітасу України о. Андрій Нагірняк.

Нагадаємо, що навчання для директорів Карітасів із цілої України стартувало на початку жовтня 2018 року у м. Дрогобич. Тоді відбувся перший захід із серії тренінгів для директорів, які покликані посилити знання та навички останніх у сфері менеджменту НДО.

Тренінг було організовано за ініціативи Карітасу України та Catholic Relief Service (CRS).

Categories: News | Новини

Залишити відповідь