Image

Депутатка Європарламенту від Чехії Міхаела Шойдрова відвідала шелтер Карітасу Коломиї

Депутатка Європарламенту від Чехії Міхаела Шойдрова 27 квітня приїхала в Коломию, щоб побачити, в яких умовах живуть переселенці, зокрема — діти. Згодом вона розповість про свій візит колегам з Європарламенту.

Щоб донести світовій спільноті думку про важливість продовження надання допомоги в цьому напрямку, депутатка Європарламенту хотіла на власні очі побачити роботу Карітасу в Україні.

Міхаела Шойдрова в Україні перебуває вперше від початку повномасштабної війни. Депутатка розповідає: війна економічно відобразилася на житті людей і в Чехії, але вони продовжують підтримувати Україну.

Депутатка Європарламенту говорить, що має намір допомогти організувати літній відпочинок для українських дітей. Такі вакації не потребуватимуть великих фінансових витрат.

Окрім питань дітей, команда Карітасу розповіла про інші напрямки своєї діяльності в період повномасштабної вторгнення. “Це — короткочасне житло для людей, але бачу, що вони щасливі. Пані з Харкова, з якою ми розмовляли, сказала, що знайшла тут свій другий рідний дім. Тому “Карітас” виконує дуже важливу роботу”, — розповідає Міхаела Шойдрова.

Встигли завітати й до шелтеру Карітас Коломия та Будинку сімейного типу сестри Вероніки. Там поспілкувались з їхніми мешканцями та навчились від наймолодших багато цікавого. «Це — короткочасне житло для людей, але бачу, що вони щасливі. Пані з Харкова, з якою ми розмовляли, сказала, що знайшла тут свій другий рідний дім. Тому Карітас виконує дуже важливу роботу», — розповідає Міхаела Шойдрова.

Переселенці живуть у шелтері безкоштовно. У прихистку їм дають продукти, засоби гігієни та одяг.

Також завітали до міського голови Богдан Станіславський та обговорити співпрацю з владою на різних рівнях.

«Я приємно вражена тим, що побачила», – сказала наостанок пані Міхаела.

Карітас Коломия опікується дев’ятьма шелтерами. Також планують відкрити десятий, розповідає директор організації отець Сергій Триф’як. З його слів, співпраця з Карітасом Чехії є дуже плідною. Зокрема за період повномасштабної війни волонтери передали майже 300 генераторів, які з Коломиї спрямували до інших сіл і міст країни.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь