Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав Карітас в Дніпрі

Предстоятель відвідав Карітас Донецьк, а у храмі Святого Миколая Чудотворця звершив Божественну Літургію, а також відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці та зустрівся з представниками місцевої влади.

У Карітасі Днецьк, який наразі базується у місті Дніпро, працює більше ніж 150 працівників. Від початку повномасштабної війни благодійний фонд зумів допомогти понад 150 тисячам людей.

Під час візиту до Карітасу Донецьк Глава УГКЦ подякував благодійній організації нашої Церкви за працю, а також запевнив, що Церква старатиметься робити все можливе для того, щоб руки волонтерів ніколи не були порожніми і завжди мали можливість допомагати потребуючим.

Блаженніший Святослав зауважив, що серед волонтерів і соціальних працівників дуже багато молодих людей, які, за його словами, змінюють на краще свою Церкву, своє суспільство і Україну.

«Зокрема тут, серед наших волонтерів, працівників Карітасу в Дніпрі, я бачу тільки молодих людей. Як захист Батьківщини перетворився на великий молодіжний рух в Україні, так і соціальне служіння в Україні є великим молодіжним рухом — дівчата і хлопці нині будують майбутнє своєї держави», — зазначив Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав відслужив Божественну Літургію у храмі Святого Миколая. Із ним співслужив владика Степан Меньок, екзарх Донецький, та священники Патріаршої курії і Донецького екзархату.

«Мені так радісно бути в цьому храмі, який ми освячували шість років тому,» – поділився Глава УГКЦ та подякував отцеві Василю Пантелюку, директору Карітасу Донецьк і всім, хто тут невтомно служить, щоб діло святого Миколая здійснювалося у місті, яке справедливо вважають найбільшим гуманітарним хабом України.

Блаженнійший Святослав також зустрівся з керівництвом Дніпровської міської ради. Керівник Дніпровського представництва Управління ООН з координації гуманітарних питань Едмор Тондхлана підкреслив: «Передусім займаємося комунікацією між різними благодійними організаціями і фондами. Акумулюємо зусилля для найефективнішої допомоги усім, хто її потребує. Вдячні Карітасу Донецьк у Дніпрі як одному із найбільших благодійних фондів, що так всебічно допомагає переселенцям»

За словами учасників заходу, саме поєднання зусиль координаційної місії ООН, благодійних організацій та влади є важливим фактором для ефективної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/