Image

Арт-пікнік Карітасу в межах літнього таборування пройшов у с. Верхньокам`янському

0 Comments

Теплі літні дні — найкращий час для організації пікніків на природі. Природа зараз фантастично красива: буяє яскравими фарбами, а квіти розмальовані всіма кольорами райдуги.

Активний відпочинок,  ігри й розваги на свіжому повітрі на противагу годинам перебування дітей в соц. мережах, спілкування і смачна їжа. А ще такі заходи згуртовують дитячій колектив.

Як пройшов відпочинок?

Насамперед, ми підготували дрова для вогнища. Потім розклали карімати, покривала, накрили імпровізований стіл і частувалися запеченою картоплею з салом, стравами, приготованими на грилі, фруктами, сезонними овочами солодощами. Справжнім хітом нашого пікніку стало смажене маршмелоу. Діти власноруч обжарювали маршмелоу на багатті – і із задоволенням смакували.

Дозвілля було наповнене та змістовне, усі з головою поринули в азарт веселої гри, де кожен зміг спробувати щось незвичайне, як от можливість одягти члена своєї команди, продемонструвати акторський, співочий та танцювальний хист, а також загальними зусиллями разом із новими друзями спілкувалися, фотографувалися, грали в рухливі ігри з м’ячем.  Важливим і цікавим моментом пікніку була участь дітей у «Арт-галереї малюнків просто неба». Хлопчики й дівчатка змогли виразити свої мрії у малюнках. Неабиякий попит мав ламзак, довелося навіть чергу встановлювати.

Час на природі пролетів швидко, як і закінчилися продукти. Прибравши за собою місце відпочинку, задоволені й веселі – рушили додому.

«По завершенню нашого пікніка діти запитали: «А коли ми ще підемо на пікнік?» Я зрозуміла — відпочинок вдався». Пікнік пройшов на славу, і ми можемо з гордістю і впевненістю визнати це фактом!!! Це був просто незабутній  відпочинок на природі – прекрасна атмосфера такого дня здатна зарядити енергією та позитивом», – ділиться психолог проєкту Марина Мартиненко.

«Ось такий КАРІТАС–ПІКНІК у нас був, веселий і запальний, щирий і активний, по-справжньому теплий та дружній, на якому учасники змогли поринути у казку», –  зауважує координатор проєкту ПСС Кулік Євген.

Активності проводяться в межах проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь